BAČKA TOPOLA , GRADILIŠTE ZA BOLJI ŽIVOT

Estimated read time 5 min read

Poverenik Srpske napredne stranke , za Bačku Topolu, Nemanja Simović, ocenio je danas, sumirajući rezultate rada lokalne samouprave, da je i u ovoj, kao i kao i u prethodnoj godini, od kada je formirana aktuelna politička vlast u opštini, obezbedjen kontinuiran razvoj, domaćinskim trošenjem sredstava opštinskog budžeta i sredstava pokrajine i republike , kao sufinansijera brojnih objekata, te da je obezbedjena potpuna transparentnost i maksimalna javnost u radu lokalne administracije.

“U prethodne dva ipo godine prioritet nam je bilo oživljavanje – infrestrukturno opremanje industriske zone, što je uslov za dolazak unvestitora. Pokazalo se to kao dobra orjentacija jer već sada se podižu nove fabrike. Uveliko se grade tri proizvodna pogona a na proleće se očekuje da bude položen kamen temeljac, za još dva. Pregovaramo sa još jednom uglednom firmom iz oblasti auto industrije , koja bi trebala proizvoditi za tržište Nemačke. Svi ti projekti imaju strateški značaj i, što je najvažnije, realnu investicionu dimenziju koja je pretpostavka ekonomskog razvoja naše opštine. Shvatili smo da je ovaj  prostor , šansa za dalji razvoj privrede i nova radna mesta, podizanje ukupnog nivoa industrijske i druge proizvodnje, da ih je najbolje ostvariti  upravo u segmentu najbrojnijih privrednih subjekata, a to su mikro i mala preduzeća i preduzetnic”-nave je Simović

Simović je prilikom sumiranja minulog rada  opštine ukazao na činjenicu da je 14. decembrapotpisan ugovor o izgradnji novog bazena i da će radovi otpočeti u drugoj polovini januara, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. On je naveo da radove izvodi “Tronteks” iz Novog Sada koji ima iskustva u gradnji sličnih objekata i objasnio  da se uveliko  radi na rekonstrukciji bivšeg hotela, u centru grada te da prema dinamici radova, objekat , dogodine,  treba  dobiti krov i polako  biti priveden funkciji.

U novogodišnjem obračanju gradjanima, Simović je istakao činjenicu ,o podizanju standarda u školama, zajedničkim snagama lokalne uprave, Pokrajinske vlade i nadležnih službi ministarstava na nacionalnom nivou, pokrenut talas obnove javnih objekata u bačkotopolskoj opštini.

“Na našu zajedničku inicijativu Osnovna škola “Nikola Tesla”, u potpunosti je renovirana. Postavljen je nov krov, fasada je uredjena a postavljena je i pvc stolarija.U Osnovnoj školi “Čaki Lajoš, školsko dvorište je renovirano i privedeno ffunkciji. Pripremamo i nove projekte- sanaciju cele škole “Čaki Lajoš” i gimnazije “Dositej Obradović”. Razvoj sportske infrastrukture jedan je od prioriteta u Strategiji razvoja sporta u Bačkoj Topoli. U 2017. -2018. godini, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i opština je za sanaciju, adaptaciju i opremanje sportske infrastrukture  izdvojili  sredstva, za otvorene terene pored gimnazije, dvoriše Nikole Tesle i dvorište Čaki Lajoša”- veli Simović.

Prema rečima Simovića, opšina Bačka Topola radi na tome , da se stara nefunkcionalna i zapuštena mestapolako uredjuju i ukazuje da je svaki deo grada bitan kao i sva sela, da se opština razvija kao celina .Zahvaljujući ovom konceptu polagano se menja lice grada i sela.

“Gradili smo nova dečija igrališta i sportske terene, asfaltirali i osvetlili davno zaboravljene i zapustene ulice u centru grada. Nakon asfaltiranja poveznice izmedju Dunavske i Vidovdanske ulice, za narednu godinu je planirano kompletno uređenje Vidovdanske ulice koja će dobiti asfalt, rasvetu kao i uređena parking mesta. Sva rukovodstva mesnih zajednica su odredila svoje razvojne prioritete, a lokalna samouprava im je pružila maksimalnu pomoć kako bi isti bili realizovani uz puno poštovanje ravnomernog razvoja svih mesnih zajednica. Imamo odličnu saradnju sa našim koalicionim partnerom i zajednički cilj da unutar lokalne samouprave realizujemo što više projekata. Rezultat zajedničkog delovanja je i dogovor da ove godine nismo podizali cene komunalnih usluga, daljinskog grejanja , bez obzira na rast cena energenata.-kaže Simović.

Rezultat vredan pažnje , ističe Simović , je da je opština Bačka Topola medju najažurnijim u Srbiji po procentu izdavanja gradjevinskih dozvola. Prosčno vreme izdavanja dozvole  je ispod tri dana.

U najznačajnije investicije koje su planirane za narednu godinu su: ulaganja u prečistače otpadnih voda kod Bačke Topole i završetak Doma učenika.U planu je izgradnja prečistača vrednog 350 miliona dinara, za koji je dobijena građevinska dozvola i određena lokacija za izgradnju. Očekujem da naredne godine počnemo sa gradnjom prečistača. Za Dom učenika opština je opredelila 50 miliona a tu je i 25 miliona iz pokrajinskog budžeta. To su ozbiljne investicije koje treba da nam učine život lepšim” -istiće Simović  uz novogodišnju čestitku gradjanima opštine Bačka Topola.

“Neka 2018. godina svima donese dobro zdravlje, mnogo radosti, ličnu, porodičnu i profesionalnu sreću i da postignemo malo više nego u prethodnoj godini. Najvažnije je da hrabro idemo napred spremni da odgovorimo svim izazovima, sa elanom i željom da zajedno stvorimo lepši i bolju Bačku Topolu i celu Srbiju”

Simović je poželeo i da nas u svemu što radimo vode humani ciljevi i da pre svega jedni drugima budemo dobri prijatelji.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

More From Author