BREND GRADA -DEČIJI TURNIR U MALOM FUDBALU

Estimated read time 2 min read

Na okupu, preko 240 dece,  u tridesetak ekipa i pet uzrasnih ktegorija

Zimski  turnir u malom fudbalu je, simbol  Bačke Topole i okoline, i nakon desetak godina tradicije,  u hali “Čaki Lajoša” se ponovo okupljaju najveći majstori ovog sporta, medju decom. O samom turniru i ideji, pričali smo sa organizatorom turnira iz organizacije “Čuvari dečijeg sporta, pofesorom Radovanom Gardaševićem.

Pripadam generaciji koja je rasla pokraj terena, ali i na njemu, dok su na sličnim turnirima  igrali današnji velikani bivše Jugoslavije.  priseća seRadovan gardašević i dodaje:

Događaj je sportsko-rekreativnog karaktera sa ciljem da se u prijatnom ambijentu, uz opuštenu atmosferu,deca takmiče, druže i odmore od svakodnevnevnog  školskog okruženja. Obezbeđene su svlačionice sa tuševima, , kao i osveženje u vidu vode i energetskih pića.

Sam turnir je u Bačkoj Topoli nešto više od malog fudbala, to je spektakl koji  prati čitav region. Neretko smo na tribinama viđali porodice iz okolnih mesta, ali iz gradova poput  Stare Moravice,  Tomislavaca, Bačkog Sokolca…… Na našem turniru ste mogli videti sve poznate face sa ovih prostora, kako velikog, tako i malog fudbala, tako da je to sve upakovano činilo svojevrstan brend našeg grada“. Prijavljeno je tridesetak ekipa, dakle oko 240 takmičara u pet uzrasnih kategorija od škole fudbala , mladjih petlića, mladjih pionira, pionira do kadeta istakao je Gardašević.

You May Also Like

More From Author