TSC CILJ, PLASMAN U SUPER LIGU SRBIJE

Estimated read time 3 min read
  • TSC BAČKA TOPOLA: Stigla pojačanja iz Inđije i Metalca, počele pripreme

BAČKA TOPOLA – Fudbaleri TSC Bačka Topola počeli su pripreme za drugi deo sezone, u kome će biti pojačani za igrača sredine terena Nenada Lukića i levo krilo Ersana Rovčanina, saopštio je danas šef stručnog štaba i sportski direktor kluba Zoltan Sabo.

Na konferenciji za novinare u Bačkoj Topoli Sabo je rekao da je cilj njegove ekipa da u drugom delu sezone nastavi da pruža dobre igre kao tokom jeseni i da na taj način izbori plasman u Superligu Srbije.

„Jesen je bila uspešna, posebno drugi deo, kada smo u nizu imali odlične rezultate i došli do vrha tabele. U tom ritmu treba da nastavimo i zbog toga smo doveli dva nova igrača, dva pojačanja, Lukića iz Inđije i Rovčanina iz Metalca“, kazao je Sabo.

On je dodao da je iz kluba u prelaznom roku za sada otišao Lazar Čordašić, ali je najavio da će verovatno biti još nekih odlazaka. Prema njegovim rečima, prvi deo priprema u trajanju od dve nedelje ekipa će uraditi u Topoli, a potom će 28. januara otputovati u Tursku, takođe na dve nedelje.

Po povratku iz Turske, poslednji deo priprema, do 27. februara kada će igrati meč sa Trajalom, prvi u nastavku takmičenja, TSC će biti u Bačkoj Topoli, u Fudbalskoj akademiji, gde će obaviti završni deo priprema.

„Nema puno vremena, ali imamo odlične uslove. Verujem da ćemo imati uspešno proleće i da ćemo se plasirati u Superligu. To nam je cilj i želimo to da ostvarimo. Drugi deo jeseni je pokazao da imamo i igru i ekipu i da možemo da se borimo za najviši plasman“, kazao je Sabo.

Nenad Lukić, ofanzivni igrač sredine terena, rekao je da je izuzetno zadovoljan što je priključio TSC-u, koji smatra trenutno najorganizovanijim klubom u Srbiji. „Dobro poznajem i ligu, kao i TSC i ubeđen sam da ćemo se dobro pripremiti, a potom i ostvariti cilj i izboriti plasman u viši rang“, kazao je Lukić.

„Ovo je ekipa sastavljena od odličnih individualaca, i ja sa, srećan sam što ću sada imati priliku da igram sa njima, a ne protiv njih“, kazao je Lukić, koji je u TSC došao iz ekipe Inđije.

Centralni vezni igrač TSC Saša Tomanović podsetio je na odličan niz igara u finišu jesenje sezone. „Uhvatili smo zalet i ostvarili dobre rezultate, sada idemo dalje. Jedva čekamo nastavak i da pokažemo još koliko možemo“, kazao je Tomanović.

TSC je posle jesenjeg dela sezone na trećem mestu Prve lige Srbije sa 44 boda iz 12 pobeda, osam remija i samo dva poraza. Drugoplasirana je Inđija, koja ima bod više od TSC, a trenutno vodeći je Metalac sa 46 bodova.

You May Also Like

More From Author