MALOIDJOŠKI DANI SVETOSAVLJA

Estimated read time 1 min read

U opštini Mali Iđoš već petu godinu za redom održana je manifestacija “Dani Svetosavlja” koja je kroz kulturne i obrazovne sad podsetila na ličnost, vreme i delo Svetog Save  koja je kroz kulturne i obrazovne sadržaje podsetila na ličnost, vreme i delo Svetog Save.

U prepunoj sali doma kulture u Feketiću održana je svetosavska akademija koja je ove godine protekla u znaku obeležavanja osam vekova autokefalnosti srpske crkve.

Bogat scensko muzički program podsetio je publiku na vreme i temeljne vrednosti u kojima je stvorena srpska crkva i država, a glumac Aleksandar Dunić govorio je besede vladike Nikolaja Velimirovića.

Svetosavsku akademiju u Feketiću, naselju koje ima nešto više od tri hiljade stanovnika, tradicionalno organizuje Kulturni centar “Car Dušan Silni”, a ove godine u programu su nastupili i najmlađi članovi društva.

Tokom dva dana trajanja manifestacije “Dani Svetosavlja” održano je i veče poezije, proze i muzike, a predstavljeni su i likovni radovi pristigli na konkurs “Svetosavlje kao inspiracija”.

You May Also Like

More From Author