TRI NOVE KOMPANIJE , OVE GODINE, POČINJU SA RADOM U INDUSTRISKOJ ZONI BAČKE TOPOLE

Estimated read time 3 min read

 Nedavno postignut dogovor sa slovačkom firmom koja se bavi proizvodnjom auto-delova, koja je  dala akontaciju za tri parcele u bačkotopolskoj industriskoj zoni , najavljuju u lokalnoj samoupravi  i dodaju, ” tokom 2019. tri nove kompanije mogu početi sa radom na toj lokaciji”-  Na proleće, se očekuje da počne sa radom fabrika mleka. Kompanija KITE Zrt., koja se bavi proizvodnjom veštačkog đubriva, takođe može početi sa radom do juna . MIDMAS kompanija oprema trenutno objekat i  oni, prema najvi treba da počnu da rade , tokom 2019.  Sa proširenjem kapaciteta otpočela je kompanija POTTKER, koja se bavi proizvodnjom metalnih delova nameštaja,  a čeka se ,početak izgradnje mesne industrije Banatski Organik MV. U razvoj ove zone uloženo je 100 miliona dinara iz pokrajinskog i opštinskog budžeta.

Industrijski park u Bačkoj Topoli udaljen je kilometar i po od autoputa i prostire se na 25 hektara. Radovi su počeli pre dve godine,  prošle godine je potpuno završena vodovodna i kanalizaciona mreža.

„ Ove godine planiramo nastavak infrastrukturnog opremanja industrijske zone. Od radova je neophodan završetak unutrašnjih saobraćajnica u zoni, a planira se izgradnja i pored tri postojeće, još dve trafo-stanice“.  kaže predsednik Skupštine opštine Saša  Srdić i dodaje da je u planu i izgradnja bunara za potrebe industrijske zone.Prema njegovim rečima, u novom delu industrijske zone, u kojem se grade fabrike, posluju Mlekara Bačka Topola, čija fabrika je u završnoj fazi, distributivni centar mađarske kompanije „Kite” i lokalna firma „Midmas”, koju je otvorio preduzetnik iz Bačke Topole, a bavi se proizvodnjom električnih uređaja, tačnije izrađuju punjače za viljuškare.Precizira da je u  razvoj ove zone uloženo  100 miliona dinara iz pokrajinskog i opštinskog budžeta.

“Jedan  je domaći investitor, koji će graditi savremenu mlekaru   po zahtevnim sveskim standardima, sa najsavremenijom opremom i tehnologijom, a obzirom da investitor ima veliko iskustvo u oblasti mlekarstva, očekujemo dugoročno i uspešno buduće poslovanje ove mlekare. Očekuje se otvaranje 30 radnih mesta i upošljavanje 30 snabdevača mlekom.  Drugi investitor  je Mađarska , firma “Kite” iz oblasti agroindustrije, koja se bavi poljomehanizacijom (zastupnik je svetski poznate firme “Džondir”), semenskom robom i zaštitom bilja.Završetak radova i opremanje, kod obe navedene investicije je planiranotokom ove godine, čiji početak rada znači i zaposlenje određenog broja naših sugrađana, nove mogućnosti povoljnijeg poslovanja poljoprivrednika naše opštine, kao i saradnje proizvođača mleka sa mlekarom, dok će Bačka Topola dobiti novi proizvodni brend sa kojim će, nadajmo se, uskoro biti poznata i u širem okruženju, objašnjava direktor Industriske zone Radomir Kuzmanović.

U industrijskoj zoni Jug nalazi se uglavnom prehrambena industrija i tu posluju AIK Bačka Topola, kafilerija „Žibel”, Industrija mesa Bačka Topola i „Perutnina-Ptuj”.

„Mi imamo i staru industrijsku zonu, na koju se naslanja nova industrijska zona, i u staroj posluje više kompanija, kao što je francuski „Lor”, „Kapriolo” fabrika bicikala, štamparija „Usluga”, „Kompart” i druge firme“, kaže Srdić i dodaje da u toj zoni posluje više kompanija.

“I u narednom periodu vodićemo odgovornu politiku, da omogućimo ljudima da dođu do posla, da povećaju kvalitet svog života i doprinesu razvoju društva”, rekao je Srdić

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

More From Author