JOŠ JEDNA FABRIKA U BAČKOJ TOPOLI – KITE

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas u Bačkoj Topoli sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

Ministri su dogovorili značajno intenzivnije saradnje dve zemlje, posebno u delu investicija u prehrambenoj industriju i otvaranja novih prerađivačkih kapaciteta u Srbiji.
U utorak SU predate na korištenje dve velike investicije koje su realizovane podrškom mađarske vlade, fabrika stočne hrane Gebi i logistički centar rezervnih delova za traktore Kite. Na ovim dešavanjima je bio biti prisutan i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto te predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Osnovnu delatnost preduzeća “KITE”čine prodaja i servis poljoprivredne mehanizacije,  snabdevanje originalnim rezervnim delovima i prodaja repromaterijala.

Bazni program preduzeća predstavljaju brendovi John Deere i JCB Agri. Ostali brendovi koje preduzeće takođe uspešno zastupa su Kuhn, Rabe, Alpego, ZAGO, RM sistemi za navodnjavanje, JOSKIN, LKT Martimex Alfa, Degenhart, Grasdorf, Geringhoff.

Sektor Agronomije se bavi distribucijom pesticida, semena i đubriva, sa posebnim akcentom na sigurna i dokazana rešenja u najvažnijim poljoprivrednim kulturama. Cilj sektora je pronalaženje i preporuka najboljih tehnologija proizvodnje, što na samom kraju donosi bolje i kvalitetnije prinose, to jest isplatljivost poljoprivredne proizvodnje. Kroz ovaj sektor naša kompanija će se truditi da kroz prava rešenja, savremene i proverene tehnologije proizvodnje bude ono po čemu ćemo biti prepoznatljivi na tržištu Srbije.

Početkom 2019. godine predstavljen je novi departman – AMS (Agriculture Management Solutions) koji ima zadatak da poveže poljoprivredu i informacione tehnologije, i da kroz primenu sistema precizne poljoprivrede kompanije John Deere poboljša performanse gazdinstava u svim segmentima.
Na sastanku je takođe dogovoreno i da se u narednih mesec dana završe i dogovori za izgradnju tri do četiri nova kapaciteta za preradu voća i povrća u centralnoj i južnoj Srbiji.

P rvi naredni projekat biće izgradnja fabrike za preradu povrća u Bačkoj Topoli, koja će pored već započete fabrike za preradu voća u Arilju, biti druga važna investicija samo u ovoj godini.

You May Also Like

More From Author