MARINKO STOJAKOVIĆ- VICEŠAMPION SVETA

Svetsko Prvenstvo ITF Taekwon-do 2019 , Plovdiv (Bugarska) 
1800 ucesnika iz 80 drzava.Naš trener Marinko Stojaković je vicesampion sveta u borbama!!!! Tako o svom treneru pišu klubski drugari i objašnjavaju.
U najbrojnijoj kategoriji veterana do 80kg nas trener imao je izuzetno jaku konkurenciju jer su ga cekali protivnici koji su bili visestruki Evropski i Svetski prvaci , naravno to ga nije sprečilo na putu do finala! 
U prvom kolu susreće se sa predstavnikom Argentine kojeg je ubedljivom pobedom izbacio iz daljeg toka takmičenja. 
U drugom kolu ceka ga ovogodišnji Evropski Prvak iz Česke koji je pobedio predstavnika iz Italije i susreo se sa Marinkom u borbi za polufinale! Mozemo reci da je ovo bila jedna od najtežih borbi jer je reprezentativac Ceske visestruki Evropski i Svetski prvak!
Nakon teske borbe prolazi dalje gde ga ceka predstavnik Grcke reprezentacije nad kojim ostvaruje ubedljivu pobedu i direktno prolazi u finale! 
U finalu se susreće sa predstavnikom Slovenije, sa kojim se takodje vodila zestoka borba u obe runde gde se rezultat menjao svakog momenta do kraja meča , odlukom sudija predstavnik Slovenije odnosi pobedu sa minimalnom razlikom.

Mozemo reci da smo prezadovoljni postignutim rezultatom , u pripremama tokom citavog leta pored svih treninga i obaveza , pratila nas je i povreda kolena , koja nas je izvukla iz sale na dve nedelje .

Sa medaljom u dzepu mislim da smo po ko zna koji put vec dokazali da radimo i da smo uspesni u tome ! 
Sada jedan mali odmor , a od 02. Septembra nazad u salu , nastavljamo istim tempom , cekaju nas mnogi izazovi , zajedničkim radom da stvorimo nove sampione !

You May Also Like

More From Author