MIROVIĆ- BAČKA TOPOLA RAZVOJNI ZAMAJAC

U obilasku EM komerca

Posle skoro stotinu godina od izgradnje, na zgradi Osnovne muzičke škole u Bačkoj Topoli zamenjena je krovna konstrukcija, za šta je Pokrajinska Vlada izdvojila 4,8 miliona dinara. Pored toga, od naredne školske godine oko stotinu đaka moći će da se useli u Dom učenika, a uskoro će otpočeti i izgradnja prečistača za preradu otpadnih voda.

Bačka Topola, koja se prostire uz tok rečice Krivaje u srcu Bačke, ima oko 38.000 žitelja. Za razvoj ovog mesta, kome pripadaju 23 naselja, mnogo znači rad Industrijske zone. Jedno od četiri preduzeća koja tu posluju je Fabrika nameštaja “Em komerc” u kojoj je, zahvaljujući podršci Razvojne agencije Vojvodine, posao dobilo 20 novih radnika.

“Zahvaljujući program sufinansiranja zapošljavanja, posao je dobilo ukupno 40 ljudi. To mnogo znači za Bačku Topolu. I na Fudbalskoj akademiji ima oko 60 zaposlenih. Tome treba dodati i sve one koji rade u Industrijskom parku.

” Nama u Bačkoj Topoli mnogo znači kada posao dobije i 30 radnika jer tako napredujemo, iako to činimo odmerenim koracima”, kaže POVERENIK sns-a, NEMANJA SIMOVIĆ

Od 1200 učenika, oko 600 njih su putnici, zbog čega je u toku izgradnja Učeničkog doma u kome će, od naredne školske godine, smeštaj moći da dobije oko stotinu đaka, a u toku je i sanacija krova Osnovne muzičke škole, što je najveća investicija u zgradu od kako je izgrađena pre celog jednog veka.

“Ono što me posebno raduje je da je u svim ovim projektima u Bačkoj Topoli prisutna sinergija privatnog kapitala sa opštinskim i pokrajinskim budžetskim sredstvima. Mislim da je to put koji je jedini moguć i jedini koji vodi ka cilju”, kaže Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Delegacija predvođena predsednikom Pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem i predsednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom obišla je i “Fudbalsku akademiju”, u kojoj su obezbeđeni vrhunski uslovi za sportiste.

“Pokrajinska Vlada je uložila značajna sredstva u razvoj Bačke Topole. U protekle tri godine investirali smo mnogo u obrazovanje, u Industrijsku zonu u kojoj, u ovom trenutku, posluju četiri kompanije, a ove godine očekujemo da još dve otvore svoje pogone. Zato je jasna i vidljiva razlika između Bačke Topole danas ili pre pet godina”, kaže Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodine.

“Uskoro će u Bačkoj Topoli početi sa radom i Mlekara, što će značiti nova radna mesta ne samo za zaposlene u preradi mleka već i za stočare koji se bave njegovom proizvodnjom, a kao najvažniji projekat za budućnost ove opštine navedena je izgradnja prečistača otpadnih voda, čija izgradnja bi uskoro trebala da otpočne”- navodi Simović.

Radnoj posеti Bačkoj Topoli prisustvovao jе i potprеdsеdnik Pokrajinskе vladе i pokrajinski sеkrеtar za obrazovanjе, propisе, upravu i nacionalnе manjinе -nacionalnе zajеdnicе Mihalj Njilaš i dirеktor Razvojnе agеncijе Vojvodinе Nikola Žеžеlj.

You May Also Like

More From Author