INTERVJU -NEMANJA SIMOVIĆ -POVERENIK SNS-a ZA BAČKU TOPOLU – INVESTICIONI CIKLUS ZA RAZVOJ BAČKE TOPOLE PRIVEDEN KRAJU

Nemanja Simović

Poverenik Srpske Napredne stranke, za Bačku Topolu, NEMANJA SIMOVIĆ sumirao je, u poslednjih dvadeset godina, najveći investicioni ciklus u opštini, vredan više desetina miliona evra za razvoj i napredak Bačke Topole.
“Rekao sam svojim saradnicima još 2016 godine da moramo realizovati što više projekata i da taj imidž Bačke Topole kao velike vojvođanske spavaonice u kojoj se ništa ne gradi i ništa ne dešava moramo menjati. Nepune četiri godine kasnije mogu reći da smo na dobrom putu. I danas kada vodimo ovaj razgovor na nekoliko lokacija u gradu imamo velika gradilišta.Tačno je da se bliži vreme za sumiranje rezultata rada lokalne samouprave ali nas ove jeseni još čeka otvaranje dve fabrike u našoj Industrijskoj zoni kao i asfaltiranje određenog broja ulica u seoskim mesnim zajednicama. Trudimo se da kroz razvoj Industrijske zone i stvaranja preduslova za nova radna mesta u njoj  zadržimo mlade u našem gradu. Logistički centar Kite je već počeo sa radom a do kraja godine počeće sa radom novi pogon kompanije Midmas  kao i nova Mlekara . Investitori u lokalnoj samoupravi traže partnere i mi se trudimo da stvorimo preduslove za njihov dolazak a kada dođu da im pomognemo da što pre reše administrativna i sva druga pitanja. Kroz rad ova tri pogona ukupno biće obezbeđeno oko 100 novih radnih mesta. Vodimo razgovore sa još jednim investitorom koji bi zaposlio 150 radnika i u tim pregovorima imamo veliku pomoć Vlade Republike Srbije. Zatim ćemo naravno kao odgovorna politička stranka podneti izveštaj o svom radu.”

Vidovdanska ulica završena u roku

Dugo se Bačka Topola, davila, borila za vazduh. Sada je prepoznatljiva urbano , dobija polagano novo lice i od palanke prerasta u gradić, prijatan za život.

“Svako od nas gde god da ode ne može zaboraviti period svog detinjstva, školovanja i odrastanja i zato smo svi mi zauvek vezani za Bačku Topolu. Neko na žalost putem skajpa i društvenih mreža jer migracija i odlazak stanovništva nisu zaobišli ni nas ali mislim da naša Topola svakim danom biva lepše i prijatnije mesto za život. Uređujemo centar grada, asfaltiranjem i kompletnim uređenjem Vidovdanske ulice oživeli smo jedan kompletan kvart u centru grada. Po istom tom projektu slede radovi na uređenju parkinga u Karađorđevoj ulici preko puta novoizgrađenog košarkaškog terena a zatim i kompletno uređenje parkinga u Prvomajskoj ulici i izgradnja novih parking mesta u toj ulici. Most kod Lukoil pumpe koji je godinama bio devastiran sada je rekonstruisan kao i most u Bajsi na putu prema Panoniji .Gradili smo nova dečija igrališta i sportske terene a poseban akcenat smo stavili na uređenje naših osnovnih i srednjih škola. OŠ Nikola Tesla je značajno renovirana uz pomoc Vladine kancelarije za javna ulaganja a značajna rekonstrukcija sledi i u OŠ Čaki Lajoš za koju smo spremili kompletnu projektnu dokumentaciju. U dvorištima obe škole izgradili smo nove sportske terene i kompletno renovirali fiskulturnu salu gimnazije Dositej Obradović. JP Komgrad je danas servis gradjana u pravom smislu te reci. Svi se secamo problema koje smo imali pre nekoliko godina sa sistemom daljinskog grejanja u centru grada. Od kada je Komgrad na sebe preuzeo tu obavezu sistem je odlicno funkcionisao a od ove zime nakon sto smo postavili nove gasne generatore bice jos bolji .”

Sela su dugo vemena bila zapostavljena. U poslednjem mandatu učinjen je značajan pomak pase gradjeni novi putevi, ambijent života krenuo je uzlaznom putanjom paralelno sa ulaganjem u grad.
“Nisu naravno zaboravljena ni sela. U Tomislavcima smo izgradili dva nova teniska terena. Formiran je novi teniski klub Princ koji ima već preko 40 članova i to je najbolji pokazatelj potrebe za izgradnjom tih terena. Naredne godine planiramo da obezbedimo i balon s kojim bi pokrili oba terena da se mogu koristiti i u zimskom periodu.Od osnivanja ovog sela postojala je potreba za izgradnjom puta do seoskog groblja i taj smo projekat nedavno realizovali. Novi sportski teren je izgradjen i u Njegoševu uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport.

Asfaltiran novi put

Asfaltirali smo nove puteve i uredili domove kulture u Karađorđevu, Bačkom Sokolcu, Gornjoj Rogatici i Njegoševu. Izgradili novu vodovodnu mrežu u delu mz Panonija a na Krivaji resavali probleme sa strujnom mrežom a sledi postavljanje novog repetitora kako bi se pojačao signal i  mreža operatera mobilne telefonije.
Završetkom radova na rekonstrukciji zgrade Doma Kulture značajno je zaživeo i kulturni život. Kod nas su gostovala prestižna pozorišta sa svojim predstavama poput Ateljea 212 , Akademija 28 kao i Beogradsko dramsko pozorište a svi novi bioskopski hitovi su veoma brzo imali svoje projekcije i kod nas. Proslava dana opstine je izdignuta na jedan bolji organizacioni nivo uz prisustvo poznatih muzičkih grupa i uz mnogo sadržajniji program.”

Na kraju naravno i pitanje, može li bolje?
“Naravno da može. Značajan pomak je napravljen ali sada postavljamo pred sebe još veće ciljeve. Moramo završiti izgradnju novog bazena u planiranoj dinamici, javna nabavka za postavljanje novog krova na zgradi bivšeg hotela je završena i slede i ti radovi a zatim i uređenje fasade i postavljanje nove pvc stolarije na tom objektu. Sa Savezom Vojvođanskih Mađara kao našim koalicionim partnerom imamo dobru i kvalitetnu saradnju. Ne bavimo se jedni sa drugima i stranačkim prepucavanjima koja su deo svakodnevnog folklora u nekim drugim opštinama već imamo zajednički cilj da realizujemo što više projekata. U svom radu imamo veliku pomoc Vlade Republike Srbije, Vlade AP Vojvodine ali i Vlade Republike Mađarske koja ulaže značajna sredstva u razvoj naše opštine. “

You May Also Like

More From Author