OTVARAMO STALNO NOVA RADNA MESTA – LANE, VIŠE OD 600 NOVOUPOSLENIH OVE U PONUDI 300.

SVAKODNEVNO, RADNO, NA NOVIM PROJEKTIMA-NEMANJA SIMOVIĆ, POVERENIK SNS-a

Bačka Topola, pre samo pet godina, nije izgledala kao što izgleda danas.Opština i pokrajina je investirala u industrisku zonu, zdravstvo, školstvo,zapošljavanje, razvoj sela.
– Bačka Topola može biti primer i za druge opštine ne samo u privrednom i industrijskom delu već i zbog skladnih međuljudskih odnosa – kazao je predsednik pOkrajinske vlade , Igor Mirović .
– Impresioniran sam energijom koju smo predsednik Mirović i ja videli u Bačkoj Topoli, obišli smo četiri veoma značajna projekta, i u svim ovim projektima postoji sinergija državnog i privatnog kapitala, odnosno pokrajinskih i opštinskih budzetskih sredstava, kao i zainteresovanih investitora – kazao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Poverenik SNS-a za Bačku Topolu NEMANJA SIMOVIĆ kazao je da je Opština Bačka Topola uz pomoć Pokrajinske vlade završila sve započete projkete.

NEMANJA SIMOVIĆ,POVERENIK SNS-a ZA BAČKU TOPOLU

– Da smo sami izdvajali sredstva za sve projekte u našoj opštini, pola ne bismo uradili da nije bilo Pokrajinske vlade – rekao je on.

Tome treba dodati da je u zajednici sa privrednicima više od 40 poslodavaca na jednom od minulih Sajmova zapošljavanja u Bačkoj Topoli, ponudjeno oko 600 radnih mesta, ali je predato svega 250 biografija zainteresovanih da dobiju posao.

Kako kaže Simović , u ponudi su poslovi za radnike u oblasti mašinstva i obrade metala, topioničari, livci, oštrači, bravari, zavarivači, metalostrugari, mašinski tehničari, tehničari na održavanju mašina, tehničari kvaliteta, inženjeri mašinstva, operateri na CNC mašinama i tehnički crtači. 

MIDMAS

Potrebni su i radnici u proizvodnji plastike, guma, korpica za trgovine, mesari, trgovci, agenti osiguranja, ekonomisti. Mali broj radnika u odnosu na ponuđena radna mesta u Bačkoj Topoli se ponavlja treću godinu zaredom. Razlog je to što je, uprkos našem nastojanju da zaustavimo iseljavanje, veliki broj bačkotopolčana otišao da radi u neku od zemalja Evropske unije jer su plate u “komšiluku”, ipak veće.

” U opštini Bačka Topola ima oko 1.800 nezaposlenih, što je, lane bilo smanjenje za 11,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. U 2018.g zaposleno je 654 osobe sa evidencije NSZ”-navodi Simović i dodaje da je ove godine 26 kompanija iskazalo kao svoju potrebu za 300 radnih mesta u zanimanjima- tehnolog u mesnoj industriji, diplomirani hemičar, HR asistent, finansijski saradnik, inženjer kontrole kvaliteta, marketing koordinator, asistent logistike, inženjer u proizvodnji, administrativni radnici, šef kuhinje, kuvari, konobari, radnici na pakovanju, trgovci, operateri u proizvodnji žice, komercijalisti, električari, elektromonteri i elektroinstalateri, elektrotehničari, poljoprivredni tehničari, mehaničari poljoprivredne mehanizacije, poslovođa u proizvodnji borovnica, radnici u voćarstvu, magacioneri, viljuškaristi, tehničari održavanja, operateri u kontroli kvaliteta, operateri u proizvodnji proizvoda od gume, šivači, operateri u proizvodnji proizvoda od plastike, stolari, farbari, točioci goriva, higijeničari, kasiri, operateri u proizvodnji električne i elektronske opreme za motorna vozila, prodavci, konsultanti prodaje i radnici u mesnoj industriji. 
Kada govorimo o razvoju Bačke Topole neophodno je pomenuti pored gradnje hotela i banje Venus, gradnju velelepnog stadiona kapaciteta 4000 mesta.

4000 mesta za gledaoce

“Gradi se fudbalski teren sa grejanjem, savremena oprema, osvetljenje, smeštaj i drugi sadržaji naći će mesta u novom projektu. Izgradnja centralnog terena košta preko 10 miliona evra, a finansira ga mađarska Vlada posredstvom Fudbalskog saveza Mađarske. Osim fudbala, tu će biti moguće organizovati i koncerte, druga sportska dešavanja, nadovezuje se na bazen koji se sada gradi, i to će biti jedan pravi sportski i rekreativni, te javni centar, a ne samo fudbalski teren” – veli Simović

You May Also Like

More From Author