OPREMA SE UČENIČKI DOM-BAČKOTOPOLSKI FENIKS IZ KOROVA

Pokrajinska Vlada, na minuloj sednici je donela rešenje da se Poljoprivrednoj školi u Bačkoj Topoli usmeri 28 miliona dinara za nabavku opreme za novi učenički dom, kako bi spasili objekat koji je deset godina tavorio u korovu.

Ako sve bude kako je obećano, nakon desetak godina i “brda”potrošenog novca 1800 kvadratnih metara Doma učenika sa 43 dvokrevetne sobe, trebao bi da bude u potpunosti opremljen.

Ova u narodu davno nazvana “propala investicije”podupire se iz sve snage ne i li se spasili što se spasiti može. Opština je iz budžeta za finalizaciju radova dala 50 miliona dinara. Pokrajinska Vlada dodala je 25 miliona dinara. Sve u želji da se privede funkciji itekako potreban Dom učenika uz lokalnu poljoprivrednu školu. Sve to na 50 miliona, koliko je bilo zaključeno ugovorom, “ključ u ruke”za sve radove završene , za useljenje.

Da se podsetimo istorije ovog svojevrsnog “Skadra na Bojani”.

MUP je, svojevremeno saopštio,  da je subotička policija uhapsila bivšeg predsednika opštine Bačka Topola A.B. i još dve osobe zbog osnova sumnje da su pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja oštetili za 40 miliona dinara. Oni su osumnjičeni da su od 2008. do 2012. godine potpisivali i overavali dokumenta sa neistinitim sadržajem u kojima je navedeno da je građevinsko preduzeće „Kovačević“ ugradilo materijal i izvelo radove na rekonstrukciji Doma učenika Bačka Topola, koji u stvarnosti nisu izvedeni.
Formalno pravno jeste tako. Dobri poznavoci prilika,  objšnjavaju da je direktni nadzor vršilo odgovorno stručno lice , potpisivalo takozvane “situacije” o izvršenim radovima a predsednik na osnovu toga potpisivao. Nije tu kraj kruga. Otvoreno se govori o megalomaniji, o potpisivanju faktura sa različitim konačnim iznosima, za iste radove . Moraju se pomenuti tada dobro pozicionirani “političarai” koji su insistirali na gradnji medjusprata, koji nije bio predvidjen projektnom dokumentacijom, koji su u medjuvremenu smenjeni pa “kažnjeni” direktorskim mestom u privredi Bačke Topole. 
Sve u svemu svi će biti srećni, kada kraj ulaganjima dodje i objekat proradi u svrhu dece. Straćeno je pet puta više para nego li je trebalo. Za sada niko nije odgovarao, jer nikome ne odgovara da se pronadju krivci sa političkim pedigreom, jer drugih nije ni moglo biti.

You May Also Like

More From Author