BAČKOTOPOLČANIN, POD NADZOROM U KLINIČKOM CENTRU VOJVODINE

Pacijent iz Bačke Topole, I.Dj, koji je zaražen korona virusom prebačen je iz Subotice na dalje lečenje u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Kako je objavilo Ministarstvo zdravlja, zbog stalnih skokova temperature, koje je imao tokom noći, odlučeno je da bude prebačen u KCV. “Nakon jutrošnje vizite, koju su zajednički obavili subotički lekari i kolege iz Beograda i Novog Sada, odlučeno je da pacijent bude prebačen u tercijarnu zdravstvenu ustanovu”, stoji u saopštenju. Dodaje se da će njegovo lečenje biti nastavljeno u KC Vojvodina pod stalnim nadzorom infektologa i ostalih lekara iz Novog Sada i Beograda.
Ova informacija objavljena je i na sajtu COVID 19.

Epidemiolog Predrag Kon je, na pitanje da li Srbiji preti epidemija korona virusa, kazao da postoji umereni rizik za pojavom novih slučajeva i dodao da se pojava eventualno manje epidemije ne može isključiti, ali da je najvažnije da se  testiraju svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim muškarcem iz Bačke Topole.

”To je već, koliko znam, urađeno. Vrlo je bitno da, ako neko dobije respiratorne tegobe, a radi na mestu gde ima mnogo kontakata sa drugima, da se ne pojavljuje na svom radnom mestu”, kazao je Kon.

On je naglasio da bi epideomiološka situacija u Srbiji, da nema pretnje korona virusom, bila bi potpuno uobičajena i izlazila iz sezone gripe.

”Svi sistemi nadzora za grip ovog puta će funkcionisati za eventualne slučajeve korona virusa”, rekao je Kon.

You May Also Like

More From Author