KORONA MENJA ŽIVOT U BAČKOJ TOPOLI- VANDREDNE MERE SE SPROVODE – od zatvaranja kafića, promena radnog vremena prodavnica…

21. mart 18h

Svetska zdravstvena organizacija ponovila je da korona virus najteže pogađa stariju populaciju, ali je upozorila da od ove zarazne bolesti mogu da obole i umru i mladi ljudi.


Danas imam poruku za mlade ljude. Vi niste nepobedivi, ovaj virus može da vas stavi u bolnicu nedeljama ili čak da vas ubije – rekao je na video konferenciji generalni sekretar SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

Kako prenosi Rojters, on je mlade pozvao da izbegavaju gužve kako ne bi preneli virus starijim osobama.

“Čak i ako se ne razbolite, izbor koji napravite o tome kuda idete mogao bi da napravi razliku između života i smrti za nekog drugog”, rekao je generalni direktor SZO.

U Republici Srbiji je do 8 časova 21. marta 2020. godine registrovano ukupno 149 potvrđenih slučajeva COVID 19.Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 21. marta 2020. godine testirani su uzorci 38 osoba od kojih je 14 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus.Od četrnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih pet ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Milion dinara KCV

Članovi Fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole, igrači, stručni štab, uprava i zaposleni, uputili su danas donaciju od milion dinara Kliničkom centru Vojvodine, u znak zahvalnosti medicinskim radnicima koji se neumorno bore protiv epidemije virusa Kovid19.

Svesni velikih napora i požrtvovanosti lekara, medicinskih sestara i svog drugog osoblja zdravstvenih ustanova koji leče i neguju obolele od virusa Kovid19, FK TSC želi da im i na ovaj način pokaže da su svi u klubu svim srcem uz njih.

FK TSC izražava i uverenje da medicinskom osoblju svi najviše možemo pomoći strogim pridržavanjem mera zaštite, koje podrazumevaju i prekid sportskih dešavanja. Svi u FK TSC neizmerno su zahvalni medicinskom osoblju za svaku malu i veliku pobedu u borbi sa korona virusom, jer su te pobede danas važnije od svakog drugog takmičenja, ali su istovremeno jedini način za povratak našoj radosti – fudbalu.

Građani kojima je ovakva podrška potrebna mogu da se jave na SOS telefon 024 22 00 00 i da službenicima kažu šta im je potrebno, a osoblje SAT-TRAKT-a će otići u nabavku u prodavnice maloprodajnog lanca IDEA, a potom namirnice dostavljati na adresu zajedno sa računom, koji će tada izmirivati. 

Linija će biti otvorena svakog dana, a osoblje SAT-TRAKT-a će se truditi da dostavu obavi što pre. Građani kojima SAT-TRAKT na ovaj način želi da pomogne neće plaćati nikakve troškove dostave, već će pri dostavi samo izmirivati račune za kupljene namirnice.

SOS telefonska linija biće otvorena do ukidanja vanrednog stanja i važećeg ograničenja kretanja osoba starijih od 65 godina.

Dezinfekcija javnih površina


JP Komgrad je 21.marta sprovelo akciju dizinfekcije javnih površina, na ulazima institucija. Lokalna samouprava je za izvršenje ovih poslova JP Komgrad-u nabavilo 2 aparata za prskanje, dezinfikacioni sredstvo, kao i neophodnu opremu za radnike. Na osnovu plana prskane su javne površine u centru grada, odnosno podovi. Molimo građane da kao što pazimo na naše starije sugrađane, isto činimo i zaštitimo naše najmlađe. Molimo roditelje da privremeno izbegajavu posete dečijim igralištima.
JP Komgrad obaveštava korisnike usluga starije od 65 godina, kao i one koji trenutno nisu u zemlji da za vreme trajanja vanredne situacije, nisu u obavezi da plate račune za pružene komunalne usluge. Na kašnjenja sa uplatom, nećemo zaračunavati kamatu, a dugovanja nećemo predate izvršiteljima.

volonteri spremni
Na telefonima 024/715-757 és 064/862-4444 Mesna zajednica Bačka Topola i dalje prima pozive građana starije od 65 godina za nabavku lekova i namirnica. Na istim brojevima mogu se prijaviti i volonteri.


You May Also Like

More From Author