RUSI DEZINFIKUJU KASARNU U BAČKOJ TOPOLI GDE JE BILO ZARAZE OD COVIDA 19

Pripadnici ruske vojske, koji su stigli u Srbiju da pomognu u suzbijanju pandemije korona virusa, biće angažovani i na dezinfekciji kasarne u Bačkoj Topoli gde su zabeleženi slučajevi zaraze od tog virusa među pripadnicima Vojske Srbije (VS), saopštio je.
https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12285128@egNews

Pripadnici ruske vojske, koji su stigli u Srbiju da pomognu u suzbijanju pandemije korona virusa, biće angažovani i na dezinfekciji kasarne u Bačkoj Topoli gde su zabeleženi slučajevi zaraze od tog virusa medju pripadnicima Vojske Srbije (VS), saopšteno je.
https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12285128@egNews

Kako navode, u objavi na sajtu Ministarstva odbrane Rusije, za te poslove će biti angažovani specijalisti za Atomsko-biološko-hemijsku odbranu ruske vojske (ABHO).

Pre pet dana, ministar odbrane  ALEKSANDAR VULIN izjavio je da je ukupno devet pripadnika VS, koji su radili na kontroli granice, zaraženo korona virusom i da se oni dobro oporavljaju.

Takođe je naveo da se u SAMOIZOLACIJI nalazi ukupno 642 pripadnika vojske i da se njihovo stanje prati.

Prethodnog dana i protekle noći na batajnički aerodrom sletelo je ukupno 11 aviona ruske vojske koji su upitili medicinsku opremu, tehniku, zaštitna sredstva i medicinske timove koji će pomoći Srbiji da suzbije širenje pandemije korona virusa.

U sastavu timova iz Rusije su g, 42 oficira, 42 podoficira i dva pripadnika ruskog Ministarstva zdravlja, koje predvodi načelnik ABHO Zapadnog okruga Oružanih snaga Rusije general-major Mihail Černišov

You May Also Like

More From Author