PREDSEDNIK OPŠTINE IPAK KIŠLINDER, DOK NE ZAVRŠI ZAPOČETO I UVEDE U POSAO NASLEDNIKA ?

Kišlinder Gabor

Prema Zakonu o lokalnoj upravi predsednik opštine bira se na period od četiri godine. Izbori za ovu funkciju, moraju se sprovesti najkasnije 30 dana pre kraja prethodnog mandata mandata. Otuda već sada živa dinamika oko dogovaranja ko će biti budući predsednik Opštine Bačka Topola.

Definitivno je da sa 7600 glasova i većeinskim brojem odbornika , 19, to će mesto pripasti Savezu vojvodjanskih Madjara. Sada je pitanje dolazi li Tomik ili još jedno vreme ostaje Kišlinder. Dobro obavešteni izvori ukazuju da će najverovatnije delovati zajedno dok se ne završe započete investicije a nakon toga bi trebalo na scenu i zvanično da stupe mlade smage SVM-a

Tomik Nimrod

Prema dinamici predstavljanja i prvoj poziciji na izbornoj list, za novog predsednika opštine – SVM , izgledalo je da će najverovatnije biti kandidovan, Nimrod Tomika. Novo stanje ne znači da se odustaje od Tomika.

Podsećamo i na njegove reči iz kampanje.
“Postoji puno stvari koje smo uspeli da dovršimo, a i kao što vidimo, i veoma velikih investicija, koje smo započeli i zato je neophodno da Savez vojvođanskih Mađara zadrži svoju vodeću ulogu i u sledećem mandatu, da ove stvari, ove velike projekte možemo da završimo.”- rekao je Tomik.
Tomik Nimrod je do sada radio na u opštiskom veću rukovodeći resorom poljoprivrede. Pre izvesnog vremena ponovo je izabran za predsednika Mesne organizacije SVM u ponovljenom mandatu. Partiski poslenici za njega kažu, da je čovek koji dobro poznaje privredne i političke prilike i da je spreman na sve kompromise koji znače prosperitet.

Gabor Kišlinder i Nimrod Tomik treba da sutra urade ono što još nije učinjeno. Ili drugačije rečeno, da zajedno sa koalicionim partnerima iz SNS-a ostvare kontinuitet rada, za koji su ih birači ovlastili
U narednim danima i nedeljama videćemo kako će izgledati operacionalizacija. 

You May Also Like

More From Author