POD VELOM TAJNE, IPAK KOALICIJA SVM-SNS

Najvažnije nam je da opravdamo poverenje sugrađana, da završimo započeto i krenemo u nove kapitalne projekte, a kadrovska rešenja su nešto što nam nije prioritet, ali ćemo i o tome, kada dođe vreme, svakako razgovarati -jednoglasni su u Savezu vojvodjanskih madjara i Srpskoj naprednoj stranci

NAPREDNJACI SU U OPŠTINI BAČKA TOPOLA DRUGOPLASIRANI SA OSVOJENIH 13 MANDATA U LOKALNOJ sKUPŠTINI OPŠTINE, POSLE SVM-a SA 19 ODBORNIKA PA JE IZVESNO DA ĆE I NAREDNE ČETRI GODINE VODITI, ZAJEDNIČKI, VLAST. Ako, ipak, odluče da deo “kolača” podele sa drugim strankama i formiraju koalicije, o tome, kako sami kažu, neće biti razgovora u narednih desetak dana.
Od ukupno 35 odborničkih mandata, SVM je osvojio 19, što znači da ima nadpolovičnu većinu. Druga po brojnosti je lista SNS-a koja ima 13 mandata, i sa kojom su naprednjaci u prethodnom sazivu bili u koaliciji sa partijom Ištvana Pastora.
– U narednih sedam do deset dana, neće biti nikakvih pregovora oko mogućih koalicija. Još je rano za to. Čekaće se stav centrale stranke – kažu u bačkotopolskom SNS-u. Prvi put u skupštinskim klupama u Bačkoj Topoli naći će se odbornik radikala, samo jedan, a SPS i JS izborili su dva mandata.
O novoj vladajućoj većini se zvanično još ne govori. Nezvanično saznajemo da su SVM i SNS spremni na dogovor sa odbornicima sa svojih lista, što bi bio prirodni sled dosadašnjih političkih kombinacija. Ostaje da se vidi šta će biti sa radikalom, koji je ostao bez političke podrške centrane stranke, jer radikali nisu uspeli da obezbede plasman u republički parlament. Naravno tu su i socijalist sa jedinstvenom Srbijom, koji do sada , nisu tvorili opštinsku vlast.

Postizbornih kalkulacija u Bačkoj Topoli nema mnogo.Dilema su jedino socijalisti sa jedinstvenom Srbijom i radikali.

Koalicija se određuje kao skup političkih aktera koji su se udružili kako bi maksimalizovali korist. Drugim rečima, koalicije predstavljaju organizacije i pojedinci koji se ujedinjuju i udružuju svoje resurse i stručnost da bi uvećali snagu za što uspešnije ostvarivanje postavljenog cilja. Dali će biti potrebe za širenjem, dosadašnje prakse, ostaje da se vidi.Signali “odozgo” mogu da odluče ovako ili onako.

– Najvažnije nam je da opravdamo poverenje sugrađana, da završimo započeto i krenemo u nove kapitalne projekte, a kadrovska rešenja su nešto što nam nije prioritet, ali ćemo i o tome, kada dođe vreme, svakako razgovarati -jednoglasni su u Savezu vojvodjanskih madjara i Srpskoj naprednoj stranci

You May Also Like

More From Author