SAVEZ VOJVODJANSKIH MADJARA U OFANZIVNOJ KAMPANJI – NIMROD TOMIK, NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE?

Predsednik pokrajinskog parlamenta i lider Saveza vojvodjaskih Madjara, Ištvan Pastor, u obilasku opštine Bačka Topola

Prema dinamici predstavljanja i prvoj poziciji na izbornoj list, za novog predsednika opštine – SVM , najverovatnije kandidovati, Nimrod Tomika.
“Postoji puno stvari koje smo uspeli da dovršimo, a i kao što vidimo, i veoma velikih investicija, koje smo započeli i zato je neophodno da Savez vojvođanskih Mađara zadrži svoju vodeću ulogu i u sledećem mandatu, da ove stvari, ove velike projekte možemo da završimo.”- rekao je Tomik.



Ištvan Pastor, predsednik pokrajinskog parlamenta i lider Saveza vojvodjanskih Madjara, očekuje da ova godina, kao je rekao, bude „prosperitetna za Vojvodinu“, imajući u vidu pre svega ulaganja u železnicu, odnosno prugu Beograd-Budimpešta, kao i potencijale u turizmu. On je smatra da, iako je ovo izborna godina, da „smo dovoljno ozbiljni da izborne okolnosti ne koristimo za destabilizaciju prilika i prokockavanje šansi“. 

.U protekle četiri godine Bačka Topola je bila jedna od najuspešnijih opština u Srbiji rekao je predsednik Skupštine AP Vojvodine i predsednik SVM Ištvan Pastor tokom posete gradu i naseljima opštine 15. juna. On je dodao da je to između ostalog i posledica činjenice da ne postoji sukob između grada i naselja koja pripadaju opštini Bačka Topola, pa se na taj način ideje realizuju svuda. „Budžetski izvori se koriste na proporcionalan, harmoničan način, na osnovu dogovora. Mislim da je to jedna, neverovatno velika vrednost, koja ovu opštinu postavlja za primer drugima, a za stanovnike Bačke Topole, i za Mađare, i za ne-Mađare, treba da bude signal da ovo stanje treba sačuvati.” , prenosi Panon Rtv. Predsednik Pastor , članovi rukovodstva SVM-a, i kandidati na listi ove stranke za predstojeće izbore 21. juna, u pratnji predsednika opštine Gabora Kišlindera posetiti su i objekte u kojima su investiciona ulaganja okončana odnosno aktuelna gradilišta a svečano je u Bajši na upotrebu predata obnovljena zgrada, tribine i terene osvetljene reflektorima, lokalnog fudbalskog kluba. Prvi su na ovaj teren istrčali i utakmicu odigrali mladi talenti TSC-a i Bajše. Nosilac liste SVM-a na lokalnim izborima u Bačkoj Topoli Nimrod Tomik rekao je da je u proteklih pet godina, tim Saveza vojvođanskih Mađara učinio mnogo za Bačku Topolu i celu opštinu.,, Postoji puno stvari koje smo uspeli da dovršimo, a i kao što vidimo, i veoma velikih investicija, koje smo započeli i zato je neophodno da Savez vojvođanskih Mađara zadrži svoju vodeću ulogu i u sledećem mandatu, da ove stvari, ove velike projekte možemo da završimo rekao je Tomik. Potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara

Arpad Fremond

Arpad Fremond rekao je da na osnovu iskustva sa terena, smatra da ljudi žele da izađu na birališta i da svojim glasovima kontrolišu sopstvenu sudbinu. „Iskustva Saveza vojvođanskih Mađara su pozitivna. Dobro je to, što je Savez vojvođanskih Mađara, na celoj političkoj sceni, na nacionalnom, pokrajinskom i lokalnom nivou, jedina mađarska opcija. Očekujemo jednu ozbiljnu podršku zajednice. Nadamo se da će mnogi izaći na birališta 21. juna, i da će mnogi zaokružiti broj 4. Na nacionalnom nivou SVM nastupa pod brojem 4, na pokrajinskom nivou takođe pod rednim brojem 4, kao i na lokalnim izborima u opštini Bačka Topola.

Tri nova fudbalska terena u Bačkoj, u Adi, Bajši i Pačiru, podcentrima Fudbalske akademije TSC iz Bačke Topole, su otvorena zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske.

Kako je saopšteno, posle Sente, u koju je prošle godine iz ove donacije preko Fudbalske akademije TSC-a, stigao teren sa veštačkom travom, i u Pačiru je u ponedeljak za FK Bačka otvoren teren sa veštačkom travom, dok je za FK Bajša pored novog terena sa veštačkom travom, obnovljen i ceo fudbalski kompleks – izgrađena je tribina i upravna zgrada, a stari teren sa prirodnom travom je rekonstruisan.

U opštini Ada, u partnerstvu sa pokrajinskom vladom i lokalnom samoupravom, u ponedeljak je postavljena balon-hala, u kojoj je novi teren sa veštačkom travom i osvetljenjem, a koji će koristiti lokalni klub AFK Ada.

„Novi fudbalski tereni u Vojvodini namenjeni pre svega deci i mladima, koji ovde treba da načine važne sportske korake. Za nas u Fudbalskoj akademiji TSC ovi tereni imaju veliki značaj, jer su to tereni sa kojih će mladi moći do dođu do naše škole fudbala, a potom, nadamo se i verujemo, i do profesionalnih visina“, rekao je predsednik FK TSC Janoš Žemberi.

Nimrod Tomik uručuje donaciju DVD Janoš Hadži


Zavičajno društvo istoričara vojvođanskih mađara, nedavno je, u Bačkoj Topoli, u znak sećanja na učesnike velikog rata iz ove sredine i članove njihovih porodica, javnosti predstavilo knjigu pod nazivom ,, Hősiesség és szolgálat – Topolya a nagy háborúban (1914-1918). Urednik ovog izdanja Nimrod Tomik odrekao se svog dela honorara i donaciju od oko 100 hiljada dinara od prodaje knjige predao je predsedniku DVD Dr Janoš Hadži u Bačkoj Topoli Daielu Holo. Sredstva će, kako je rečeno biti usmerena za obezbeđenje savremene opreme.
U velikoj većnici SO parafirano je ukupno 29 ugovora , kao pomoć poljoprivrednicima opštine. Predsednik Kišlinder je izrazio zadovoljstvo što su svi podnosioci zahteva dobili sredstava za programske aktivnosti, što svedoči o njihovom kvalitetnom radu. I pored vanrednog stanja, planirani budžetski iznos od 4.600.000 dinara za ove namene nije umanjen rekao je Kišlinder.

Još jedna donacija vredna 600.000 dinara


Afrička kuga svinja još uvek je prisutna u zemljama okruženja, a širom sveta imala je velike ekonomske posledice. U sprečavanju širenja ove ali i drugih zaraznih bolesti izuzetan značaj imaju preventivne i zaštitne mere, podsetio je veterinar Milorad Jakšić .Tih mera treba da se pridržavaju uzgajivači ali i veterinari koji na imanja mogu da uđu samo u odgovarajućoj odeći i obući .Veterinarima koji na području opštine brinu o zdravlju stočnog fonda lokalna samouprava donirala je juče gumene čizme. Za ove namene izdvojeno 600 hiljada dinara. Donaciju su u prostorijama veterinarske ambulante Jakšić predali član Opštinskog veća za poljoprivredu Nimrod Tomik i predsednik opštine Gabor Kišlinder.

Voćarima besplatn ambalaža


Proizvođačima koji se bave voćarstvom i uzgojem povrća uručena je juče plastična ambalaža za transport i pakovanje ovih proizvoda. Iz pokrajinskih sredstava kupljeno je 1100 komada ove ambalaže a stigla je na adrese oko 100 proizvođača .Donaciju je uručio član opštinskog veća za poljoprivredu Nimrod Tomik u pratnji predsednika opštine Gabora Kišlindera. Tomik je rekao da je na području opštine sve više proizvođača koji se opredeljuju za proizvodnju povrća i voća , što raduje jer je reč o proizvodnji koja može da obezbedi veću ekonomsku dobit od ratarstva. Predsednik Kišlinder,ukazujujći na značaj poljoprivrede, naveo je da će ta privredna grana i u buduće imati prioritet.

You May Also Like

More From Author