NOVČANA POMOĆ OD 4,6 MILIONA POLJOPRIVREDNICIMA BAČKE TOPOLE

Potpiivnje ugovora sa poljoprivrednicima

PREDSEDIK OPŠTINE,  Gabor Kišlinder potpisao je ugovore o dodeli budžetskih sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata udruženja građana iz oblasti poljoprivrede. Overeno je 29 ugovora .
Cilj je bio da se poljoprivrednicima ponudi nešto zahvaljujući čemu mogu da pojačaju svoju proizvodnju ili je prošire.

I pored vanrednog stanja, planirani budžetski iznos od 4.600.000 dinara za ove namene nije umanjen rekao je Kišlinder .
“Poljoprivreda će imati značajnu ulogu u  danima oporavka. Deo poljoprivrede je bio ugrožen, jer proizvođači nisu mogli da proizvode prodaju na pijacama, ali i pijace su krenule sa radom tako da u narednim danima očekujemo više robe na tržištu.”- veli Kišlinder
Nedostatak sopstvenih obrtnih sredstva u poljoprivrednim gazdinstvima za posledicu ima slabu primenu agrotehnike, što povećava troškove proizvodnje i smanjuje profitabilnost, istakao je Kišlinder, naglasivši da je rešavanje pitanja finansiranja u poljoprivredi od izuzetnog značaja za intenzivniji razvoj ove privredne delatnosti u opštini.
.Predsednik opštine jekazao i na značaj rada udruženja i organizacija koje okupljaju i pomažu proizvođačima, skreću pažnju na njihove probleme i doprinose rešavanju teškoća ilustrujući to primerom Opštinskog udruženja pčelara čije angažovanje je doprinelo saniranju posledica trovanja pčela na ovom području.

U udruženjima koja su dobila finansijsku podršku kažu da je to pomoć u realizaciji planiranih aktivnosti, izložbi, manifestacije, takmičenja .

You May Also Like

More From Author