Osuda vandalističkih napada na pripadnike MUP i institucije države

– Najoštrije osuđujemo kriminalne, huliganske i nasilničko napade koje smo prethodne dve večeri imali u Beogradu i još nekoliko gradova Srbije, rekao je Saša Srdić, predsednik Skupštine opštine u Bačkoj Topoli, u današnjem obraćanju medijima.

Eksplicitne napade divljaštva i vandalizma predvođene šakom stranih plaćenika i kvazi opozicionih lidera moramo najoštrije osuditi, navodi se u saopštenju predsednika SO Srdić.

Protestima se pridružio i SNS Bačke Topole, saopštenjem.

“Demolirane ulice Beograda i Novog Sada, uništavanje državne imovine, napade na službena lica, nasilničke upade u prostorije državnih institucija nisu slika koju građani Srbije žele da vide, to nije Srbija u kojoj svi mi želimo da živimo.

Srpska napredna stranka bačkotopolske opštine, najoštrije osuđuje sinoćnji bezumni napad huligana na Skupštinu Republike Srbije, službenike Ministarstva unutrašnjih poslova, vatrogasce, medicinske radnike i imovinu Grada Beograda. Sinoćnje divljanje na ulicama Beograda dokazuje da ove opozicione grupacije žele anarhiju u Srbiji i da je nasilje, u cilju urušavanja institucija i destabilizacije Srbije, njihova jedina politika. Sve viđeno, dokazuje da je njihova takozvana “briga za građane” samo velika šarena laža.

SNS Bačke Topole, očekuje od nadležnih organa da hitno procesuiraju odgovorne za kršenje javnog reda i mira, za izazivanje i širenje panike među građanima, ali i zbog ugrožavanja ljudskih života usled epidemije Kovid-19.

You May Also Like

More From Author