DOGOVOR, SPOMENIK PALIM BORCIMA, DOGODINE, U KRUGU KASARNE, U BAČKOJ TOPOLI

“SPOMENIK ĆE BITI MESTO OKUPLJANJA ONIH KOJI POŠTUJU ŽRTVE PALE ZA SLOBODU OTADŽBINE U POSLEDNJIM RATOVIMA”-REKLA JE PREDSEDNIK SKUPŠTINE URV VERA KALUDJEROVIĆ

U znak sećanja na stradanje i žrtve u ratovima vodjenim na prostorima bivše SFRJ od 1990-1999 u Bačkoj Topoli je održan parastos žrtvama i komemorativni skup u organizaciji opštine Bačka Topola.Vence na humke položili su pradstavnici: opštine Bačka Topola, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Savez udruženja ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca , URV opštine Bačka Topola.

” Časno su se borili za opstanak, i u toj borbi svoje su živote ugradili u temelje naše državnosti. Dali su ono što je najvrednije svakome čoveku svoje živote, društvo je dužno da im se zbog te žrtve oduži”.-rekao je predsednik opštine Gabor Kišlinder.”Okupili smo se da evociramo uspomene i sećanje na naše najmilijei da im odamo zahvalnost i počast, našim sinovima, očevima, koji su dali živote na braniku otadžbine, tada SFRJ a sada Srbije u periodu 1990-1999. Oni su ispunili zadatu reč, vojničku zakletvu prema domovini i dali ono što je najdragocenije, svoj život. Prepustili su državi da brine o njihovim najbližima, da imaju punu zaštitu, prednost kod zapošljavanja….-kaže Vera Kaludjerović.

Zahvaljujući dobroj saradnji u minule četri godine na nivou opštine konačno su obezbedjena sredstva , u budžetu, za podizanje spomenika palim borcima ističe Kaludjerovič i objašnjava da je ostvarena i bolja saradnja prema boračkom udruženju i više novca za funkcionisanje , što ranije nije bio slučaj.

“Pošto su sve prepreke otklonjene imamo obećanje predsednika Kišlindera i njegovog tima da će spomenik biti podignut u krugu kasarne te da će time biti ispravljena dugogodišnja nepravda prema našim, najmilijim.”- veli Kaludjerović

You May Also Like

More From Author