ADRIJAN SATMARI PREDSEDNIK OPŠTINE, ZAMENIK DOSADAŠNJI PREDSEDNIK, GABOR KIŠLINDER…PREDSEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE SAŠA SRDIĆ

 Većinom glasova za predsednika opštine Bačka Topola u narednom četvorogodišnjem mandatu izabran je Adrian Satmari SVM, za zamenika Gabor Kišlinder SVM, a za članove veća Livia Mentuš, dipl. ekonomista iz Bačke Topole, Norbert Nađ dipl. ing. građevine iz Novog Orahova, Atila Šefer građevinski tehničar iz Stare Moravice, Viktor Kovač apsolvent elektrotehnike u Segedinu iz Gunaroša, Milan Janus dipl. Ing. Poljoprivrede iz Bačke Topole, Ognjen Despotović ing. Biofarminga iz Bačke Topole i Milorad Teslić ekonomski tehničar iz Gornje Rogatice.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine (SO) BAČKA TOPOLA za predsednika opštine izabran je danas, ADRIJAN SATMARI, dok je dosadašnji predsednik opštine GABOR KIŠLINDER izabran za zamenika predsednikaopštine.Skupština Bačka Topola ima 35 odbornika. 

Novi predsednik opštine Adrijan Satmari

Osim što je u većini mesta u opštini uzeti najveći broj odborničkih mesta, , 19, SVM je postigao bolji uspeh u odnosu na prethodne lokalne izbore održane 2016. godine. U skoro svim mestima SNS je osvojio više , od ukupnog broja glasova, pre četri godine i računaju da će imati 13 odbornika u novom sastavu. Socijalisti s jedinstvenm Srbijom, su pročli “kroz iglene uši” sa dva odbornika a radikali sa jednim odbornikom.

Novi predsednik opštine Satmari, rekao je da će isti tim, u malo izmenjenom sastavu, i dalje voditi opštinu i da se zato očekuje kontinuitet u radu i dodao  je da je opštinsko rukovodstvo u prethodnom periodu započelo nekoliko velikih projekata koje treba završiti.Novi predsednik Opštine je u svom obraćanju istakao da je svestan da zadaci koji predstoje nisu ni malo laki niti jednostavni, ali da je spreman biti na čelu pozitivnih promena koje očekuju našu opštinu.

„Na prvom mestu bih se zahvalio građanima opštineBačka Topola, koji su nam ukazali veliko poverenje na minulim izborima, gde su prepoznali politiku koju je sprovodila naša stranka, SVM-a, ali i nas kandidate koji smo na lokalu sprovodili tu politiku. Velika je čast i zadovoljstvo, ali su i velike obaveze i veliki ciljevi pred nama, koje ćemo ostvariti sa mladim i  radnim ljudima”. rekao je Satmari

„Želim da istaknem da ću se na ovoj funkciji zalagati za demokratsku proceduru, kao i toleranciju među odbornicima u ovom visokom domu. Neću razlikovati odbornike većine u odnosu na odbornike, eventualne opozicije . Takođe, Skupština je organ koji obavlja kontrolu izvršne vlasti, pa će ovde sve odluke biti donete transparentno i u skladu sa zakonom“-rekao je ponovo izabrani predsednik Skupštine opštine, Saša Srdić.

You May Also Like

More From Author