HOTEL U CENTRU BAČKE TOPOLE- GENERACISKO IZBORNO INVESTICIONO OBEĆANJE, DA LI ĆE UĆI U NAREDNI IZBORNI CIKLUS, PONOVO KAO OBEĆANJE

Od promocije idejnog rešenja do danas, nije mnogo uradjeno a prošlo je pola jednog izbornog mandata, startovao je još jedan . Gradjani se pitaju koliko dugo će trajati ovaj gradjevinski maraton.Nekada to nije tvoj izbor , nego iznudjeno stanje. Vruć krompir koji si dobio u ruke. Ako ga i dalje vrtiš u sopstvenim rukama, moraš se opeći. Ko za to mari dok funkcioniše proizvodnja “političkog jekoderma”. Jest da pomalo smrdi ali ko na to reaguje, u gradu, gde je Žibel glavni privredni hit.

TAKO BI TREBALO DA IZGLEDA SADAŠNJI AVETINJSKI KOSTUR HOTELA

Kostur bivšeg hotela,”Panonija“, nekada vlasništvo, UTD „Vojvodina“u centru Bačke Topole, čija dogradnja je započeta i obustavljena nakon neuspele privatizacije pre više godina u lokalnoj samouravi su označili kao najveći problem uz nadu da će njegovo rešavanje započeti do kraja 1998 godine. Objekat je to površine  3.924 metra kvadratnih,  na parceli od 1.940 metara kvadratnih je i 122 kvadratna metra pomoćnih prstorija. Podsetimo upravljanje ovim objektom omogućeno je  vlastima opštine, nakon što je , voljom vladajuće većine u Skupštini opštine, kupljen na javnoj prodaji, za 12 miliona dinara, iz stečaja. Od tada do danas to je investicija kojom se najžešće maše prilikom svake izborne kampanje. Taj zastava još uvek je na pola koplja a krnja gradjevina i dalje podseća na ne (moć) da se uradi bilo kakaav ozbiljniji gradjevinski zahvat izuzimajući “kozmetiku”gornja dva sprata i delimično stvljanje kosog krova.

Sećamo se izjave tadašnjeg rukovodstva iz 1998. godine – Najveći problem u ovom trenutku, koji se nadamo da ćemo rešiti do kraja godine, jeste pitanje hotela u centru grada, za koji ćemo ozbiljno konkurisati kod stranih fondova, a raspisali smo javnu nabavku za rušenje na osnovu elaborata Građevinskog fakulteta u Novom Sadu. Hotel je sada svojina Opštine, a predviđeno je da se ruši gornji sprat zbog statike jer temelji ne mogu da iznesu toliku spratnost, a ove godine planiramo i stavljanje krova, dok ćemo za unutrašnji deo konkurisati kod svih mogućih fondova. Iz javnog preduzeća smo predvideli 100 miliona dinara, što je dovoljno za prvu fazu radova, koja će biti najskuplja, a hotel će se raditi u četiri faze

KOSTUR JOŠ UVEK PLAŠI BAČKOTOPOLČANE

Podsećamo na još jedno obećanje – Nakon završetka tekuće faze radova, pristupiće se postavljanju nove krovne konstrukcije. Građevinske radove izvodi preduzeće “Premijus doo” iz Batajnice. Ukupna vrednost projekta iznosi približno 8,5 miliona dinara (8.400.073,52), a predviđeni rok za realizaciju posla je 90 dana od datuma pristupanja radovima.

Kad pogrešiš sa novcem (potrošiš više nego što je bilo potrebno, uložiš ga u nešto što se ne isplati, uletiš u kredit…) prebacuješ sebi, nerviraš se što si ispao naivan i na kraju preboliš – to je samo novac. Isplatićeš dug, sledeći put ćeš znati bolje, pokušaćeš da ne budeš impulsivan. Novac se okreće, ponekad si na gubitku tamo gde si mislila da ćeš uštedeti, ponekad naiđe neočekivani dobitak, novac dolazi i odlazi. Ali, investiranje novca možeš da kontrolišeš, a pogrešne ili nedovoljno brzo realizovane investicije, te nauče oprezu. Nekada to nije tvoj izbor , nego iznudjeno stanje. Vruć krompir koji si dobio u ruke. Ako ga i dalje vrtiš u sopstvenim rukama, moraš se opeći. Ko za to mati dok funkcioniše proizvodnja “političkog jekoderma”. Jest da pomalo smrdi ali ko za to mari u gradu gde je Žibel glavni privredni hit.

You May Also Like

More From Author