PAKAO NAD BAČKOM TOPOLOM, LJUDI, VAZDUH , ZEMLJA, VODA- NIŠTA NIJE POŠTEDJENO, KORONA UGASILA ČULO MIRISA ODGOVORNIMA, NITI ČUJU NITI VIDE…

  • Već pet godina u kontinuitetu grupa ekoloških entuzijasta iz Bačke Topole, pokušava da privuče pažnju javnosti, resornih i međunarodnih institucija,opštine i posebno Vlade Srbije na ekološki pogrom od strane nekoliko manjih i većih poslovnih operatera. Pritužbe, prijave, dopisi nadležnim službama, apela, stalna javna okupljanja… na žalost, nije doprinelo da se nadležne državne službe i pravosuđe u Srbiji pomeri s mesta i zaštiti građane Bačke Topole!Ovoga vikenda smrad je neumoljivo “ubijao” sve što se kreće i ponovo se svi prave ludi. Niko ne sme da prizna , da je grad Bačka Topola, postao prepoznatljiv po nesnosnom smradu. Vlada strah i trepet, tek se neko osmeli da progovori.
  • MIRKO JELIĆ – kaže ” Pakao nad Bačkom Topolom”
  • JELICA EX JOVANOVIĆ MIRKOVIĆ -ZONA SUMRAKA, SMRDE OTROVI KOJE UDISEMO JUTROM A I VECERIMA!!!
  • Koliko li po Srbiji ima „usamljenih boraca“ koji su ustali protiv ekološkog terora, industrijske pohlepe i potkupljenih državnih službenika!? I dok su izloženi direktnim udarima moćnika, oni za koje su založili svoj integritet, zavukli su se u mišje rupe i kraj svojih ekrana dele „mudre misli i komentare“! Kako nam je sve to poznato! Na žalost jedan od prvih koji je ustao protiv eko terorista, dragan Pačurica, nije više medju nama.Do zadnjeg daha borio se , za čistiji vazduh Bačke Topole i nije uspeo u borbi protiv krupnog kapitala.Djuro Vavroš j drugi , koji je preminuo a poslednje reči su mu bile upućene osveštenju gradjana , da ustanu i zaštite sebe i svoje porodice. Na sreću medju živima, dr Peter Červenak , nastavlja borbu protiv takozvanih “sanitaraca”. Životinjski otpad saniraju a ljude “osvežavaju” raspadom i truleži. Od svega “neka kinta” ostane u džepu.
  • Po rečima lokalnog življa, budjenje i leganje uz smrad, česta obolevanja od najtežih bolesti i uzaludnost borbe protiv moćnih zagadjivača naterala je brojne mlade porodice da isele iz ove opštine i spas potraže u nekoj od okolnih evropskih zemalja, u drugom mestu , sa više razuma. Ko nije osetio razorni smrad Bačke Topole, ne može razumeti sav očaj građana Bačke Topole sa življenjem uz Žibel! Vazduh, voda, zemljište – ništa nije pošteđeno!

You May Also Like

More From Author