SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE -SPS OD STARTA KRITIČKI I OPOZICIONO

Predlog odbornika SPS-a, Gruje Miloševa, da se ne imenuju članovi brojnih skupštinskih odbora,kako je rekao, zbog nestručnosti i nekompetentnosti, bez znanja i obrazovanja, nije prihvaćen od vladajuće većine SNS-a i SVM- Budžet umanjen za 81 milion dinara i sada iznosi 1.815.000.000 dinara.

Milošev u novom mandatu, oštar za govornicom

Nešto drugačija retorika , nego što je to bilo dosada, obeležila je današnje zasedanje Skupštine opštine Bačka Topolola. Odbornik Socijalističke partije Srbije, Gruja Milošev, kritički se osvrnuo na personalna rešenja predloženih ljudi , za brojne skupštinske odbore, obrazloživši da je zajednički imenitelj predloženih kandidata, nestručnost, neobrazovanost i nekompetentnost. Smatrao je da zbog toga ova tačka dnevnog reda treba biti ostavljena za neku drugu priliku .Mnogi odbornici su ocenili da je to, izraz nezadovoljstva, jer je SPS ostao van vladajuće većine i nisu prihvatili ovaj predlog. Poznavaoci političkih prilika u opštini, procenjuju, da je to samo najava opozicionog delovanja SPS-a, te da će i u narednom periodu biti sličnog delovanja te da je to dobro jer je poenta parlamentarizma, da se čuje i drugačije mišljenje.

Odbornici su izglasali i budžet od 1,8 milijardi dinara,što je smanjenje za 81 milion od, do sada planiranog. Promene je obraložio predsednik opštine Adrijan Satmari i objasnio da to neće uticati na budući rad i obaveze lokalne uprave, pa su redovno isplaćene stipendije, putni troškovi učenicima, podsticaji za poljoprivrednike i dalje opcija te da će započete investicije biti nastavljene, a budžetom za 2021. godinu planira se njihov završetak.

You May Also Like

More From Author