BIVŠI HOTEL, STAVLJEN POD KROV, PA NESTALO NOVCA, ZA FINALNE RADOVE

OPŠTINSKA UPRAVA BI KONAČNO TREBALA PRESELITI U REKONSTRUISANI HOTEL, ČIM BUDE GOTOV ALI PO SVEMU SUDEĆI, GRADNJA ĆE POTRAJATI, SVE DOK SE NE PRONADJU SIGURNI FINANSIJERI

Dalji radovi, na hotelu u centru grada, ne mogu se finansirati iz budžeta opštine, jer je reč o objektu koji ima više od 4.000 kvadrata, te za taj projekat opština namerava da konkuriše kod viših nivoa vlasti, ali i kod drugih izvora, kao što je „Betlen Gabor” fondacija.

Kostur bivšeg hotela,”Panonija“, vlasništvo, UTD „Vojvodina“u centru Bačke Topole, čija dogradnja je započeta i obustavljena nakon neuspele privatizacije pre nekoliko godina, površine je 3.924 metra kvadratna, a na parceli od 1.940 metara kvadratnih je i 122 kvadratna metra pomoćnih prstorija, godinu dana unazad, počeo je menjati izgled.Omogućeno je to vlastima opštine, nakon što je ovaj objekat, voljom vladajuče većine u Skupštini opštine, kupljen na javnoj prodaji, za 12 miliona dinara iz stečaja. Prvo, je porušen četvrti sprat, jer je preduzeće koje je vršilo merenje statike utvrdilo da je ovakav objekat nebezbedan.Potom je zgrada pokrivena i zaštićena od daljeg propadanja.

Nekada davno, u sretna vremena, hotel je izgledao, ovako

Prema rečima odgovornih, do sada je sve finansirano iz , budžeta opštine ali se pokazalo da je to veliki zahvat te da sredstava za dalje radove ponestaje jer je reč o objektu koji ima više od 4.000 kvadrata, te za taj projekat nameravaju da konkurišeu kod viših nivoa vlasti, ali i kod drugih izvora, kao što je madjarska „Betlen Gabor” fondacija. Očekivanja su da će jedan deo objekta funkcionisati kao kolegijum, dok će drugi deo biti pretvoren u gradsku kuću. Planirana je multifunkcionalna sala sa kancelarijama, pa će se najverovatnije opštinska uprava preseliti u tu zgradu.

You May Also Like

More From Author