SITUACIJA VANDREDNA, BAČKA TOPOLA 19 NOVOZARAŽENIH,SADA 2500. U SUBOTIČKOM OKRUGU

View Post

Najteži slučajevi, njih 192, hospitalizovani su u Opštoj bolnici u Subotici, u kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 17 pacijenata, od kojih je 14 na respiratoru.

Tokom prethodnog dana u Severnobačkom okrugu je registrovano 219 novih slučajeva infekcije virusom kovid-19, navodi se u izveštaju o epidemiološkoj situaciji Zavoda za javno zdravlje Subotica. Najveći broj novozaraženih registrovan je u Subotici, njih 190, sledi Bačka Topola sa 19 i Mali Iđoš sa 10 novootkrivenih. Podaci se odnose na 10. decembar.Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u Severnobačkom okrugu je više od 2.500 ljudi aktivno zaraženo korona virusom.

 Epidemiološka situacija u Subotici se i dalje procenjuje kao vanredna. U našoj zdravstvenoj ustanovi je kritična situacija, jer i dalje brojimo sve veći broj kovid pacijenata u odnosu na otpuste i broj novih pacijenata je još uvek svakog dana za tri puta veći nego broj otpuštenih. S krajnjim naporima se trudimo da svakom pacijentu pružimo maksimum, ali tu više nije pitanje prostora već osoblja – ističe  epidemiologa subotičke bolnice, dr GORDANA KRTINIĆ. – Dosta zaposlenih je u izolaciji, ali to još uvek ne utiče na rad nijedne službe i odeljenja, ali svakog dana sve veći broj osoblja prebacujemo u kovid deo jer ovakav broj pacijenata zahteva praćenje, terapiju.

You May Also Like

More From Author