TREĆINA INDUSTRISKE ZONE RASPRODATA, NOVE FABRIKE ZAGREVAJU MAŠINE

Još jednu fabričku halu gradiće MIDMAS

OD 32 HEKTARA INDUSTRISKE ZONE , VIŠE OD 10 JE PRODATO INVESTITORIMA, KOJI SU U BAČKOJ TOPOLI OTVORILI ILI ĆE GRADITI NVE FABRIKE. OKO 120 MILIONA ULOŽILA OPŠTINA I POKRAJINA U UREDJENJE GRADJEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Bačka Topola je bogatija za dva privredna i trgovačka giganta, jer su svoje pogone i logistički centar u Industrijskoj zoni otvorili fabrika stočne hrane „Gebi”, kao i firma iz Mađarske „Kite” d. o. o., koja je specijalizovana za trgovinu poljoprivrednim mašinama. Svoj pogon završio je Midmas, “Mlekara” počinje da radi početkom iduće godine a novu halu radiće “Potker” i “Banatski organik”. Ministr poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, i ministar spoljnih poslova Republike Mađarske Peter Sijarto,dogovorili su nove zajedničke investicije, intenziviranje saradnje dveju zemalja, posebno u delu investicija u prehrambenu industriju i ulaganja u prerađivačke kapacitete u Srbiji.Prvi naredni projekat je izgradnja fabrike za preradu povrća u Bačkoj Topoli.

To je veliki napredak za naš grad. Nadam se da će mnogi ljudi tu naći zaposlenje”, kažu meštani. “Čim zaposle ljude odmah će sve bolje da bude”, navode u Bačkoj Topoli.

U razvoj industrijske zone Bačka Topola uloženo je za sada više od 120 miliona dinara iz opštinske i pokrajinske kase. Uz vodu, struju, gas i pristupne saobraćajnice, reč je o infrastrukturno potpuno opremljenoj zoni.

“Auto-put je tu na nekih kilometer udaljenosti, železnička pruga Beograd–Budimpešta takođe je tu, uskoro će naravno tu biti i brza pruga i to je poznato investitorima koji planiraju da ulažu”, ukazuje direktor Vojvođanske industrijske zone Bačka Topola Radomir Kuzmanović i dodaje

“U pregovorima smo sa još nekim stranim investitorima, tako da se nadamo da ćemo u narednom periodu imati još ulaganja, još fabrika da će nicati u našoj industrijskoj zoni”

Marko Predojević, vlasnik preduzeća “Midmas” za proizvodnju elektrouređaja, pored postojećeg otvoriće još jedan pogon u novoj industrijskoj zoni u Bačkoj Topoli. Ugovori o zakupu zemljišta su privedeni karaju a na proleće kreče gradnja.

“Kada se gradi fabrika to je dosta komplikovana procedura. Ovde u lokalnoj samoupravi su se zaista potrudili da nam olakšaju sve to i da sve ide tečno i brzo, da u principu nismo ni osetili tu vrstu administracije kao problem”, ističe Predojević.

“Banatski organik ” je još jedna firma koja se odlučila da gradi u Bačkoj Topoli. Radi se o finalizaciji suhomesnatih proizvoda i gradnja poćinje uskoro. Značiće to sasvim sigurno nova radna mesta, što se uklapa u naše opredeljenje da zadržimo što više ljudi, da ostane i radi u našem mestu.”-zaključuje Kuzmanović

You May Also Like

More From Author