KORONA GASI PAČIRSKO ČUDO NA SEVERU BAČKE

Kapacitet banje je oko 1.000 gostiju, ali je virus uveo nova pravila, koja se striktno poštuju, zbog čega je kapacitet više nego prepolovljen.

Banja će biti zatvorena vikendom u skladu sa odlukom Opštinskog kriznog štaba. Radnim danima radi od 11 do 17 časova

Slano, termalno i lekovito jezerce, neobične roze boje kakva krasi samo retka, egzotična jezera od Australije do Bolivije i Meksika, priroda je podarila i selu Pačir u opštini Bačka Topola, čiji su meštani napravili termalnu i lekovitu banju, uz pomoć opštinskih i pokrajinskih sredstava, u koju stižu gosti iz cele Srbije. Korona je smetnja bila letos , kada je zbog, mogućnosti širenja smanjen broj posetilaca, koji su “nagrnuli” u ovo selo nakon mediske priče o ovom “čudu” na severu Bačke. Bili su redovi ali i potpuna primena anti-korona mera.

Pačirska banja ima jezero površine 2.000 kvadratnih metara, a otvorena su i dva bazena u zatvorenom prostoru koja su dostupna i zimi sa kapacitetom 200 ljudi. Imaju oblik malih jezera, a dubina vode se povećava ka sredini i dostiže 1,60. 

Sada , zbog novih mera oko korone banja će bitizatvorena, vikendom u sladu sa odlukom Opštinskog kriznog štaba. Ipak, radnim danima će vrata biti otvorena od 11 do 17 časova.

You May Also Like

More From Author