KINESKA VAKCINA ZA BAČKOTOPOLČANE

Među neželjenim reakcijama nije utvrđen nijedan ozbiljni neželjeni događaj, a druge reakcije koje su primećene u najvećem broju su temperatura i bol na mestu uboda

Kako struka napominje, procedura je jednostavna i po pacijentu traje od šest do sedam minuta.

„Kada pacijent dođe u Dom zdravlja uzima mu se lična karta i kratka anamneza njegovog zdravstvenog stanja u razgovaru sa lekarom. Istovremeno se unose podaci pacijenta u bazu podataka. Potom odlazi se kod sestre na vakcinaciju, a po izlasku iz prostorije pacijent posedi nekolko minuta“.

Za sada je vakcinisano oko od 3500 građana U Domu zdravlja u Bačkoj Topoli. Vakcinacija i revakcinacija traju minulih dana a medicinari su bili vredni i minulih praznika. Dobra je vest da se smanjuje broj pacijenata koji se javljaju sa simptomima koji bi ukazivali na zarazu COVID 19. Među vakcinisanima nije bilo onih koji su se javljali zbog eventualnih reakcija, crvenila kože ili temperature. Bačkotopolčani poslednjih dana mogu da biraju i Pfizer-BioNtech vakcinu.

Sinofarm vakcina, koja se često naziva i tradicionalnom vakcinom pošto je zasnovana na dobro poznatoj tehnologiji, i koja se daje u dve doze na 28 dana, funkcioniše tako što se osobi daje umrtvljeni virus protiv koga se organizam bori i stvara imuni odgovor. Sinofarm je krajem prošle godine saopštio da je njihova vakcina efikasna 79.3 odsto, na osnovu podataka iz faze tri kliničkog ispitivanja.

Među neželjenim reakcijama nije utvrđen nijedan ozbiljni neželjeni događaj, a druge reakcije koje su primećene u najvećem broju su temperatura i bol na mestu uboda.

.

You May Also Like

More From Author