BAČKA TOPOLA MEDJU NAJBOLJIM PO BROJU VAKCINISANIH

OVOGA VIKENDA IMUNIZACIJA BEZ PRETHODNE NAJAVE VAKCINAMA SPUTNIK V I FAJZER. VELIKI BROJ BAČKOTOPOLČANA ODLUČIO SE ZA ZAŠTITI VAKCINAMA.

Po podacima Doma zdravlja, u Bačkoj Topoli je do sada podeljeno ukupno 7000 doza neke od četiri raspoložive vakcine, pri čemu je obe doze primilo preko 4000 građana.

Ljubazno osoblje, kratko čekanje da se vakcina odmrzne i gotova imunizacija

Građani koji nisu zakazivali termin za vakcinaciju mogli su, ovog vikenda, popodne od 16 časova da se vakcinišu u domu zdravlja dr Janoš Hadži ,saopšteno je iz lokalnog Doma zdravlja.

Kada krenu na vakcinaciju, građani treba da ponesu samo lični dokument sa slikom .  Obrazac će može da se popuni  na samom punktu, a iz Doma zdravlja Bačke Topole, mole sve građane da se prilikom dolaska na vakcinaciju obavezno pridržavaju protivepidemijskih mera, te da nose zaštitnu masku i održavaju propisanu distancu.

Po podacima Doma zdravlja, u Bačkoj Topoli je do sada podeljeno ukupno 7000 doza neke od četiri raspoložive vakcine, pri čemu je obe doze primilo preko 4000 građana.

Uredna evidencija o podeljenim vakcinama

 Brojevi idu u dobrom smeru, kažu u Domu zdravlja, vakcinacija raste, a kod obolelih opadaju i objašnjavaju da je to dobar signal da tako treba da nastavimo, jer što pre se vakcinišemo, možemo doći do kolektivnog imuniteta i odgovora na ovaj virus.

Medicinski radnici i gradski čelnici nastavili su sa pozivanjem građana da se vakcinišu, navodeći da je to jedini način da se život počne vraćati u normalu, što se tiče epidemiološke situacije.

Dobra organizacija ključ uspeha

Otvaranje punktova u selima izazvalo je veliko interesovanje prethodnih dana. Vakcinisali su se građani stariji od 60 godina ali i mladji bez poziva, sa prebivalištem na teritoriji mesnih zajednica Do sada, kroz ovu akciju u selima naseljima, bez zakazivanja za starije građane, vakcinisano je nešto više od stotina građana. Uskoro ponovo kreće vakcinacija Sinofarm vakcinom.

You May Also Like

More From Author