OLDTAJMER “ŽURKA” NA ZOBNATICI

Međunarodni susret oldtajmera, 24. po redu, održaO se u subotu na imanju ZOBNATICE. Ovogodišnja smotra okupila je više od 85 starih i retkih vozila i oko 150 učesnika.

Posetioci su bili u prilici da uživo pogledaju “ford” iz 1927. godine, zatim razne modele automobila “buba”, mnogobrojne limuzine među kojima i popularni kabrioleti.

– Plato ispred zgrade zobnatičkog hotela postao je kultno mesto za održavanje sličnih manifestacija a ovog vikenda smo odlučili da po ko zna koji put ugostimo lepotane na četiri točka -kažu ugostitelji.-

Organizatori su u uverenju da je suština ove manifestacije da promovišu prave vrednosti, a svakako da čim ovo traje ovoliko dugo ima svoju vrednost.

 Klub “Oldtajmer” iz Subotice obeležava 25 godina postojanja. Počeo sa deset entuzijasta, a sada ima više od 50 članova koji su  kolekcionari i veliki ljubitelji ovog sporta. Za svo ovo vreme uspeli smo da u našim garažama prikupimo oko 150 vozila, od kojih je trećina restaurirana i naši dragi gosti će imati priliku da ih vide – kaže Tomislav Vidaković,  predsednik Udruženja “Old timer”.

Kako navode teško je danas nabaviti vozilo staro nekoliko decenija, ali kada ima više ljubitelja ovih četvorotočkaša onda se lakše dolazi i do delova.

Automobile koji se u današnje vreme retko mogu videti na ulicama, bačkotopolčani su razgledali, bilo je izloženo oko 80 modela nekoliko decenija starih ljubimaca na točkovima. Oldtajmeri su privukli veliku pažnju građana, koji su se fotografisali sa ovim četvorotočkašima. Pored kolekcionara iz Bačke Topole, Subotice, okupili su se i ljubitelji starih vozila iz susednih država, prvenstveno Madjarske.

You May Also Like

More From Author