BOŽIĆ POSETIO DOMAĆINSTVO DAMJANOVIĆA IZ GORNJE ROGATICE

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetio je danas bačkotopolsku opštinu i poljoprivredno gazdinstvo porodice Damjanović, u mestu Gornja Rogatica. Tom prilikom pokrajinski sekretar se sastao sa poljoprivrednicima sa tog područja.

Božić je ovom prilikom istakao da je za poljoprivredu na ovim prostorima, kao i za resorni sekretarijat, posebno važna saradnja i stalna komunikacija sa poljoprivrednicima, kako bi se kroz kontinuirani dijalog lakše savladali specifični izazovi u ovoj oblasti. On je dodao da očekuje da će sredstva po planiranim konkursima biti podsticaj za još veću poljoprivrednu proizvodnju.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu

 U sklopu svojih redovnih aktivnosti, Božić posećuje poljoprivredna gazdinstva i domaćinstva širom zemlje i, u neposrednom razgovoru s poljoprivrednicima, predočava im određene odluke, stavove ili zakonska rešenja i trudi se da ih uskladi sa stanjem na terenu, potrebama ili zahtevima proizvođača. Istakao je da su on i sekretarijat na čijem je čelu uvek dostupni, kada je u pitanju rešavanje određenog problema.

Madi Damjanović bavi se uzgojem ovaca i bira selo za život

 Pokrajinski sekretar Čedomir Božić istakao je značaj razgovora s poljoprivrednicima u Gornjoj Rogatici i neposrednog saznanja šta im je bitno u proizvodnji i kakve vrste pomoći. 
– Razgovarali smo i o konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. Razgovarali smo o konkursu za poljoprivrednu mehanizaciju, odnosno o fizičkoj imovini gazdinstava, jer je značajan broj poljoprivrednika aplicirao na konkursu i očekuje rezultate. Zaključili smo da je to konkurs koji je potreban i trudićemo se da budžet za tu liniju, koji je ove godine bio 100 miliona dinara, u narednoj bude i značajno veći. Za ovu godinu je sve “ispucano” ali već u januaru kreće novi ciklus – naglasio je Božić i istakao dobru saradnju sa lokalnom samoupravom u Bačkoj Topoli.

Vadimir Damjanović poručio je mladim ljudima da ostanu da žive na selu kao on.

“Opredelio sam se da pokrenem uzgoj ovaca i pokazalo se , za saada, kao dobra orjentacija.Radim nešto više od 20 jutara svoje zemlje i nešto državne u zakup. Prva ljubav mi je fudbal ali poljoprivreda je sigurnost. Imam 23 godine , do sada nisam učestvovao na konkursima ali mislim da je to dobro pa ću ubuduće misliti i tome.”- veli Damjanović

Predsednik Skupštine opštine Sađa Srdić takođe je istakao dobru saradnju Bačke Topole sa pokrajinskim sekretarijatom. 
-Opština Bačka Topola prati razvojnu politiku koju su zacrtali Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada, kroz svoje ministarstvo i sekretarijat, s ciljem da zajedničkim nastupom prema poljoprivrednicima omogućimo da rešavaju probleme u proizvodnji, obnove mehanizaciju i ulažu u proces proizvodnje. Bačka Topola ulaže značajna sredstva u poljoprivredu, direktnim podsticajima samim proizvođačima u različitim oblastima, i samo u poslednje dve godine izdvojeno je u te namene desetine miliona dinara, ne računajući ulaganja u atarske puteve i druge prateće aktivnosti u vezi sa poljoprivredom. Nastavićemo s izdvajanjima i u tekućoj i u narednim godinama svima koji se bave poljoprivredom. Svako izdvajanje iz budžeta za njih predstavlja direktnu i vrlo značajnu pomoć – ukazao je Srdić

You May Also Like

More From Author