ŠTEFANEK PODRŽAO BAČKOTOPOLSKE SPORTISTE

OPREMA ZA KOŠARKAŠICE I KOŠARKAŠE

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, posetio je Bačku Topolu. Najpre je organizovan sastanak sa članom opštinskog veća zaduženim za sport Ognjenom Despotovićem kako bi bio što bolje upućen u funkcionisanje i važnost Sportskog saveza opštineBačka Topola. Nakon ovog razgovora u opštinskoj upravi usledio je sastanak sa predstavnicima odbojkaškog , košarkaškog, fudbalskog te teniskog kluba.

Na obali bačkotopolskog jezera na odbojkaškim terenima Štefanek je podelio opremu , kao poklon sportskog saveza i zadržao se u kraćem razgovoru sa odbojkašima.
U sportskoj hali Čaki Lajoša okupili su se najmlađi košarkaši, muške i ženske ekipe sportisti koje je pozdravio predsednik SSS Davor Štefanek

Davor Štefanek


” Drago mi je što imam prilike danas da se družim sa vama deco i da vam uručim garniture dresova i košarkaške lopte. Želim vam puno uspeha, bavite se sportom, a mi stariji smo dužni da vam obezbedimo najbolje moguće uslove za trening da vaše odredište bude sala za vežbanje a ne ulica. Treba vredno da radite i da očekujete rezultate. Nije bitno , niti mogu biti svi svetski, evropski, olimpiski šampioni, bitno je dasteknete radne navike i sigurno ćete zahvaljujući sportu uvek biti medju najuspešnijim u poslu kojim se bavite. Verujem da ću mnoge od vas u narednim godinama videti sa medaljama koje osvajate za svoju zemlju Srbiju” – poručio je Štefanek.

Oprema za odbojkaše

“Ovo je svojevrsna promocija sporta, ako bar nekog od dece i omladine privučemo i zainteresujemo za sport, mi smo uspeli. Bačka Topola je grad s velikim brojem klubova i sportista, to je lepa slika koju pruža Srbiji i uvek je u samom vrhu sporta u našoj zemlji. Deci i mladima okupljenim na treninguporučujem da u sport i sportske aktivnosti uključe još nekog svog drugara, prijatelja, brata ili sestru, jer je to perspektiva. Uskoro ćemo imati i jedan od najlepših stadiona u zemlji zahvaljujuću fudbalu koji se sa pijetetom već dugi niz godina neguje u klubu TSC” – rekao je Ognjen Despotović i dodao ,”Cilj je da sistem sporta u lokalnim samoupravama kompletno uredimo u skladu sa normativnim aktima iz oblasti sporta, kako bi se sport razvijao na što transparentniji i kvalitetniji način. Uloga Sportskog savezaje svakako od posebnog značaja za unapređenje celog sistema sporta. Naravno, i na ovaj način želimo da damo doprinos kako bi se obezbedili što bolji uslovi za bavljenje sportom dece u školama, rekreativaca i vrhunskih sportista”.

“SPORTSKI SAVEZ SRBIJE, izuzetno je zadovoljan načinom na koji Bačka Topola funkcioniše kada je reč o razvoju sporta i sportskih aktivnosti. Opština je izuzetno aktivna u svim sportskim disciplinama Mi to prepoznajemo i nagrađujemo. Postoji dobra strategija i programi, i mi ćemo nastaviti sa pomaganjima ovoj opštini“, istakao je Štefanek.

On je ovom prilikom naglasio da je cilj ovih sistematskih poseta lokalnim samoupravama u Srbiji sagledavanje celokupne situacije, kao i potreba u oblasti sporta i sportske infrastrukture, kako bi se na pravi način ulagala sredstva i iskoristili postojeći resursi.

You May Also Like

More From Author