UBEDLJIVA POBEDA SNS-a, U BAČKOJ TOPOLI, U MESTIMA SA VEĆINSKIM ŽIVLJEM MADJARA, NAJUSPEŠNIJI KANDIDATI SVM-a

SRPSKA NAPREDNA STRANKA DOBILA VEĆINU U GORNJOJ ROGATICI, BAČKOM SOKOLCU, NJEGOŠEVU, TOMISLAVCIMA, KARADJORDJEVU, PANONIJI, MALOM BEOGRADU. KANDIDATI SNS-a UŠLI U SAVETE MESNIH ZAJEDNICA U SVIM NASELJENIM MESTIMA SEM U BAJŠI I NOVOM ORAHOVU. NA IZBORE IZAŠLO 3535 STANOVNIKA OPŠTINE, SAMO U BAČKOJ TOPOLI 2577. U MESTIMA SA VEĆINSKIM ŽIVLJEM MADJARA POBEDILI SU KANDIDATI SVM-a.Predsednik opštinske organizacije SVM-a Arpad Fremnod rekao je da je svih 73 kandidata koji su imali podršku SVM-a ušli u neki od saveta.

Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu u pet vojvođanskih opština na današnjim izborima za Savete mesnih zajednica. SNS je odneo ubedljivu pobedu u Kikindi, Vrbasu, Sremskoj Mitrovici, Adi, Senti i Bačkoj Topoli.

SRPSKA NAPREDNA STRANKA DOBILA VEĆINU U GORNJOJ ROGATICI, BAČKOM SOKOLCU, NJEGOŠEVU, TOMISLAVCIMA, KARADJORDJEVU, PANONIJI, MALOM BEOGRADU. KANDIDATI SNS-a UŠLI U SAVETE MESNIH ZAJEDNICA U SVIM NASELJENIM MESTIMA SEM U BAJŠI I NOVOM ORAHOVU. NA IZBORE IZAŠLO 3535 STANOVNIKA OPŠTINE, SAMO U BAČKOJ TOPOLI 2577. U gradu se biralo na 21. izbornom mestu a prošlo je 14 kandidata SVM-a i 7 kandidata SNS-a kandidata sns. Više neformalnih grupa građana i pojedinaca odlučilo je, ovaj put, da se kandiduje na izborima za najniži nivo mesne samouprave, na kojem godinama dominira vladajuća Srpska napredna stranka i Savez vojvodjanskih Madjara. Čini se da je to učinilo da se malo podignu političke tenzije a poverenje su dobili dva kandidata u Gornjoj Rogatici, dva u Bačkom Sokolcu jedan na Panoniji, jedan u Tomislavcima i tri u Bajši.

Marina Popović,dobila najviše, 114 glasova stanovnika Karadjordjeva

Savet mesne zajednice, kao kolektivni organ vlasti, predviđa Zakon o lokalnoj samoupravi, pa će taj model početi da primenjuje i u Bačkoj Topoli. Podsećamo, aktuelni predsednici MZ na teritoriji bačkotopolske opštine izabrani su 2017. godine. Na tim mestima, “knezovi” će biti do završetka raspisanih izbora, a nakon toga, zameniće ih Saveti mesnih zajednica. Savet, kao kolektivni organ, ubuduće će rukovoditi selom.

 “U odnosu na raniji period, Savet će svoj rad i odluke donositi većinom glasova. Donetom odlukom, napravili smo iskorak ka tome da se izbori i sam rad mesnih zajednica sprovodu na demokratskiji način, kako bi bili više okrenuti prema građanima i njihovim potrebama”- predsednik SO Saša Srdić.

Srpska napredna stranka, se zahvaljuje svim građanima , na srdačnoj podršci. Iz te stranke su poručili da će se truditi da opravdaju poverenje građana i da će i dalje razvijati mesne zajedice, te da će zajedno ići napred za bržu, jaču i bolju Bačku Topolu.

You May Also Like

More From Author