BAČKA TOPOLA SE UPISALA MEDJU NAJSPORSKIJE SREDINE U SRBIJI

PORED SUPER MODERNOG STADIONA ČIJE JE OTVARANJE NAJAVLJENO ZA POČETAK SEPTEMBRA U BAČKOJ TOPOLI STASAVAJU GENERACIJE SPORTISTA KOJI SU IME OVOG GRADA PRONELI EVOPOM- veli opštinski većnik zadužen za sport Ognjen Despotović

U Bačkoj Topoli ponosno su objavili slike završne faze izgradnje stadiona TSC, koji će biti po svim standardima UEFA i najmoderniji u srpskom fudbalu.

“DA JE BAČKA TOPOLA PRAVA SPORSKA “MEKA” potvrdjuje novi stadion fudbalera TSC-a koji će biti kapaciteta 4.500 gledalaca, sa potpuno pokrivenim tribinama i svim pratećim sadržajima, površine oko 5.500 kvadratnih metara. U sklopu stadiona biće i moderan hotel za smeštaj igrača i trenera. Nedaleko od centralnog stadiona već izgrađena najmodernija fudbalska akademija sa pet terena, teretanama, saunama, restoranom i ostalim pratećim sadržajuima za fudbalere. Stadion i akademija su gradjeni sredstvima Madjarske Vlade zahvaljujući dobroj saradnji suseda sa našim koalicionima partnerima iz Saveza vojvodjanskih Madjara. Pored vrhunskog sporta ovde se svakodnevno vodi velika briga o nizu manjih klubova koji su baza za vrhunski sport. Ova receptura se pokazala kao prava jer brojni sportisti poput Tadića pronose ime našeg grada širom Evrope i svedoče da smo na dobrom putu”- veli opštinski večnik zadužen za sport Ognjen Despotović.

Opština Bačka Topola za sport izdvaja 17 miliona dinara, godišnje i time podržava rad sportskih klubova, a naročito brine o najmlađima koji su budućnost sporta. Zajedno sa Pokrajinskom vladom ulaže i u razvoj sportske infrastrukture pa otuda brojni obnovljeni i nanovo napravljeni košarkaški tereni i oprema, bez koje ne bi bilo funkcionisanja klubova.

Sportski savez Srbije i predsednik Davor Štefanek nedano su košarkaše obradovali opremom

Despotović je ovom prilikom istakao da Spotrtski savez kao i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznaje potrebe manjih sredina kada je u pitanju unapređenje sportske infrastrukture. On je naglasio da je važno da se obezbede što što bolji uslovi da se mladi bave sportom.

Trofejna soba njeguševskih sportista

„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ulaže u sportsku infrastrukturu kako u velikim gradovima, tako i u malim mestima. U Njegoševu je sa dva i po miliona dinara finansirana izgradnja košarkškog terena i deca imaju sjajne uslove za bavljenje sportom i mesto gde mogu da provode slobodno vreme, treniraju i, možda, oforme košarkaški klub“, podsetio je prilikom nedavne posete Dane Basta. „Zadovoljstvo mi je što vidim da deca i drugi meštani čuvaju ono što su dobili, da je sve u dobrom stanju i što zaista ima puno dece koji ovde prave svoje prve sportske korake. Svi zajedno radimo za budućnost naše dece i razvoj sporta“.

“Septembar je pun sportskih dogadjanja. Prva je manifestacija na rasporedu 12. septembra na jezeru Bagremar u Pačiru, gde će se od 7 sati okupiti učesnici takmičenja u sportskom ribolovu. Istog dana, sa početkom u 8 časova, održaće se i tradicionalni Spomen maraton Pal Skenderović. Start trkača atletičara je kod Poljoprivredne škole, a maršuta ih vodi na relaciji Bačka Topola – Bajša – Bačka Topola. U popodnevnim satima, od 14 sati, na Manifestacionom trgu , organizovaće se XV Međunarodni strongmen kup Bačke Topole. Kup turnir u stonom tenisu predviđen je 18. avgusta, u sali malih sportova sa početkom u 9 časova, a sportski deo programa obeležavanja opštine završiće Porodična rekreativno biciklistička tura Capriolo, oko bačkotopolskog jezera, 19. avgusta, koja startuje u 8.30 sati na prostoru Manifestacionog trga. Na ovom mestu dužan sam reći, usled iznenadnog i neočekivanog problema koji se pojavio pred organizatorima “Top basket 2021 ” je odložen , planirani početak turnira pomera se za 3.,4., i 5.09.2021. Naravno moramo pomenuti i AUTO skup automobilista, koji se ove godin održava po peti put i okupi oko 400 autobila i više hiljada ljudi iz regiona koji je zakazan za 19. septembar”– veli Despotović.

You May Also Like

More From Author