CELA SRBIJA U BAČKOJ TOPOLI

AUTO-tjuning stajling sezona u Srbiji se zatvara u Bačkoj Topoli, 19. septembra, izložbom prepravljenih automobila iz petnaestak auto-klubova iz Srbije, Mađarske,Hrvatske.

Atraktivni automobili privukli pažnju velikog broja gledalaca

U BAČKOJ TOPOLI u nedelju održan Sajam i takmičenje tjuniranih automobila. Zaljubljenici u ovaj hobi došli iz brojnih klubova sa oko 300 vozila

AUTO-tjuning stajling sezona u Srbiji se zatvara u Bačkoj Topoli, 19. septembra, izložbom prepravljenih automobila iz petnaestak auto-klubova iz Srbije, Mađarske,Hrvatske. Atraktivni četvorotočkaši su preplavili prostor tržnice, brojni posetioci mogli su da saznaju šta je tjuning u svetu automobilizma, a žiri je ocenjivao učesnike u više disciplina, pa je skup završen proglašenjem pobednika i dodelom nagrada. Podeljeno je 50 pehara najuspešnijim automobilistima.

Atraktivnost ne izostaje

 U Bačkoj Topoli smo imali izložbu i takmičenje u tjuning stajlingu i DB ozvučenju. To je poslednji skup na auto – tjuning sceni ove godine u Srbiji, čime smo zatvorili sezonu . Klub je formiran pre 6 godina a ovu priredbu organizuje po peti put. Sve je počelo skromno a sada je to već jedna od najvećih manifestacija u Srbiji, koja je poprimila i medjunarodni karakter.- kaže Aleksandar Traparić, predsednik bačkotopolskog Auto-kluba “G FORCE”, koji je organizator događaja.

U dB drag takmičenju je učestvovalo je rekordnih 40 vozila, a pobednik je odlučen iskusnim sudiskim odlukama. Neki imaju i 156 decibela, a 120 dB predstavlja granica bola za ljudsko uho – objašnjava Traparić i napominje da snagu muzike meri profesionalna oprema.

Neki automobili imaju tako jako ozvučenje, da im tokom merenja popuste šrafovi od vibracija, nekima se uvija krov, a dešava se , doduše retko i da pukne šoferšajbna.

Motori su dali svoj doprinos lepoti skupa

U stajling takmičenju automobili se ocenjuju prema stilu i stepenu modifikacije pa smo tako imali najlepši nemački auto, najlepši japanski automobil, najbolji ekstemno sređen auto, najbolji auto u klasi street, u klasi “početnika u tjuniranju” ali i u klasi “najatraktivniji domaći automobil”. 

Posetioci su imali priliku da vide kako izgledaju neki od atraktivnih automobila kao što su Mustang…..

You May Also Like

More From Author