OPŠTINSKO RUKOVODSTVO VOLI, NAJSKUPLJE SARMICE NA PLANETI

ZA ORGANIZACIJU SARMIJADE ĆE, IZ BUDŽETA OPŠTINE BAČKA TOPOLA, BITI IZDVOJENO 800.000 DINARA JER JE OD ZNAČAJA ZA GRAD, OKUPLJA OKO 3000 LJUDI. POŠTENO. BOLJE REĆI BILO BI POŠTENO, KADA BI I DRUGE MANIFESTACIJE SA ISTO TOLIKO LJUDI BILE PREPOZNATE U GRADU, PO PRIORITETU RADA I ZNAČAJA A NE BLIZINE “PARTISKOG” KAPUTA. ČUDNA VEZA IZMEDJU POLJOPRIVREDNE ORGANIZACIJE I KULINARSKOG SPECIJALITETA. DA, KRAVA DAJE MLEKO DOK TELAD NE NARSTU, TO JE TA POLJOPRIVREDNA VEZA.

DETALJ SA JEDNE OD MINULIH SARMIJADA

Konkretno. Opština Bačka Topola raspisala je konkurs za dodelu sredstava za organizaciju manifestacije SARMIJADA 2021, u iznosu od 800.000,00 dinara pod veoma interesantnim konkursnim uslovima. Biće dodeljene udruženju gradjana iz opštine Bačka Topola, koje se bave poljoprivrednom delatnošću, sa iskustvom organizovanja manifestaija koje okupljju preko 3000 ljudi, svoje programske i projektne aktivnosti baziraju na usvojenim strateškim dokumentima na lokalnom i nacionalnom nivou, šta god to značilo. I jasno je da se sve svede na jedno udruženje , čije ime nije unapred napisano ali jesu pokrivene zakonske regulative. Do sada je to bilo udruženje “Origo”. Ove godine videćemo ko će se gurati, za ponudjeni novac, da li će imati šanse neko drugi.

Svi vole sarmu

Da nebi bilo dileme, dosadašnjoj organizaciji Sarmijade, nema primedbi, bilo je i sarme i ljudi, mada je sarmica znalo i da ponestane, valjda zbog apetita bačkotopolčana i gostiju. Ništa protiv da se prepoznatljiv brend pomogne ili podstakne novcem gradjana Bačke Topole. Naprotiv , da se i”ojača” kako bi Bačka Topola postala poznata i šire od atara kojim se ograničava. Pitanje je za opštinsko rukovodstvo što ne uskladi svoje kriterijume sa realnošću i ne prepozna sve što Bačkoj Topoli znači izlazak iz opštinskih granica već samo prijateljske udruženo gradjnske priče. Recimo Auto moto skup koji svake godine zatvara dane Bačke Topole, koji je davno prerastao u regionalnu manifestaciju i postao brend koji u gradu , svake godine okupi više od 3000 ljudi, nema poseban konkurs za dodelu sedstava. Naprotiv, nije podržan od opštine,već nekoliko godina, ni sa jednim jedinim dinarom a ove godine je obrisan i iz manifestacija Dana Bačke Topole.

Dakle, trebalo bi napraviti konkurs, šta su uslovi da opštinsko rukovodstvo nekom bude majjka a uslovi šta da bude maćeha su poznati. Da se ne lažemo, znaju se i uslovi , kako pridobiti majku, samo bi bilo d se objave javno a ne da se šire od usta do usta. Korona je. Opasno je. Mogu da porastu brojevi.

You May Also Like

More From Author