KOBASICIJADA U BAČKOJ TOPOLI

Organizatori nameravaju da upriliče obaranje svetskog rekorda. Turijci, naime, žele da ponovo obore sopstveni rekord i naprave najveću kobasicu na svetu. Trebalo bi da bude duža od dva kilometara.

Najveća kobasica na svetu 2021. godine, koja bi trebalo da bude dugačka tačno 2.037 metara, biće poklonjena u humanitarne svrhe. Ove 2022 još duža a upomoć stižu bačkotopolčana. „Ove godine 19.februara ,subota na prostoru J.P.Trznica.Organizator dela karavana ove manifestacije U Bačkoj Topoli je Turisticka organizacija.

„Kobasicijada“ u Turiji je jedna od najvećih gastro-turističkih manifestacija u ovom delu Srbije koja svake godine u februaru tokom tri dana okupi više od 20.000 gostiju, a Turijci se hvale da se o turijskoj kobasici, najdužoj kobasici na svetu, čulo se širom sveta.Ove godine 19.februara ,subota na prostoru J.P.Trznica.Organizator dela karavana ove manifestacije U Bačkoj Topoli je Turisticka organizacija.

” Ekipe imaju mogucnost da se prijave na takmicenje u Turistickoj organizaciji Opstine Backa Topola , adresa Glavna 12.Kotizacija za ucesce je 2.000 dinara .Krajnji rok za prijavu je 17.2., cetvrtak. Organizator obezbedjije 3 kg svezeg mesa i uredjeno takmicarsko mesto. Obaveze takmicara da donesu: Rucna masina za mlevenje mesa Punilica za kobasice Crevo za kobasice Zacini Sve sto je potrebno za pravljenje kobasica Opstinska manifestacija se organizuje u sklopu promotivnog karavana38.Turijske kobasicijade, tako da pobednika ocekuje Turija 25.februara .Pobedniku obezbedjena besplatna kotizacija u Turiji”. navodi direktorka Turističke otganizacije Marina Popović

Svaki mesar i majstor ima svoj najbolji recept za domaće kobasice. Medjutim, domaće kobasice, ovog kraja, koje supoznate širom Vojvodine stižu iz Stare Moravice, Bačke Topola Tomislavaca, Karadjordjeva…, gde još uvek mesari pravi vrhunske domaće kobasice za roštilj, prženje i kuvanje koje toplo preporučujemo da vidite i dakako probate. To je prava gurmanska kobasica. Možete ih i odimiti, da dobijete dimljene kobasice, ali i nema potrebe, one su tako pikantne i ukusne da vam dimljene kobasice i ne trebaju. Poklanjamo ćemo vam najbolji recept za domaće kobasice, koji ima samo sastojke navedene, jer smo majstori su obećali da će ih nesebično podeliti.

Naš najbolji recept za domaće kobasice, dobijen od majstora, ima nekoliko preporuka. Svinjsko i juneće meso birajte što kvalitetnije, od poznatih proizvodjača koji svinje i junad nisu tretirali hormonima, antibioticima i lošom koncentrisanom hranom. Koristi se kvalitetno meso i gronik deo za dobijanje masnoće u kobasicama. Sama priprema kobasica je standardna, bitan je odnos sastojaka. Po želji možete staviti više ili manje nekih sastojaka.Ili

RECEPT KAKO SE PRAVE DOMAĆE KOBASICE

Sastojci za domaće kobasice za oko 50 kg kobasica

40 kg svinjskog mesa

6 kg junećeg mesa

101 gr soli

140 gr bibera

600 gr slatke paprike

300 gr ljute paprike

270 gr belog luka

230 gr šećera

svinjska creva

You May Also Like

More From Author