PRO URBE ZA ZASLUGE I PROMOCIJU BAČKE TOPOLE

U BAČKOTOPOLSKOM DOMU KULTURE, na obeležavanje svečane sednice Dana opštine, okupili su se brojni prijatelji i saradnici opštine Bačka Topola. U obraćanju Predsednik SO, Saša Srdić, zahvalio je nagrađenima što daju primer i lični doprinos u promociji svog mesta. Priznanje PRO URBE ove godine dobili su profesor u penziji Borbala Vaš Boršodi, za očuvanje mađarskog jezika, župnik Ferenc Fazekaš, za 23 godine verskog rada u bačkotopolskoj katoličkoj crkvi i muzički umetnik Željko Samardžić Panonac, za očuvanje muzičke kulture i tradicije. Za uspešne rezultate na polju muzičke umetnosti plaketu opštine dobio je Radovan Marić, za izvanredne rezultate na polju obrazovanja i povodom 50 godina rada, OŠ „Moša Pijade „ iz Pačira, za čuvanje tradicije Kulturno društvo „ Bratstvo „ iz Bajše. Zahvalnica opštine Bačka Topola, za doprinos na suzbijanju korona virusa, dodeljena je Domu zdravlja, za veliko zalaganje u oblasti obrazovanja, vaspitaču Evi Elveđi iz Novog Orahova i Kulturnom društvu iz Gunaroša. Laureatima su nagrade uručili Predsednik SO Saša Srdić i predsednik opštine Adrian Satmari.

U ime nagrađenih obratio se župnik Ferenc Fazekaš izrazivši osećanja duboke zahvalnosti i rekavši da lični uspeh duguje Bogu, dobrim ljudima, vernicima, svojim najbližima, uvek spremni za pomoć, saradnju i nesebičnu podršku. Uputio je reči želje za mir, bratsku slogu među narodom i prosperitet čelnicima lokalne uprave.

Predsednik opštine Adrijan Satmari istaka je predanost opštine u realizaciji investicionih zahvata, uprkos Covidu 19, koji je uticaoa da se neki tokovi uspore. Obećao je da će tako nastaviti i dalje i da će sve započete investicije biti privedene kraju.

“Građani BAČKE TOPOLE znaju da moramo zajedno da nastavimo da razvijamo našu varoš! Bolji život svih bačkotopolčana je glavni zadatak opštinskog rukovodstva. Naš ključni imeprativ! Nikada nismo imali bolje odnose sa državnim institucijama. Zahvaljujući dobrom odnosu sa pokrajinskim i državnim organima, rešavamo ključne probleme poput prečistača i kanalizacione mreže, koji već dugo opterećuju stanovnike opštine”.- rekao je Satmari

You May Also Like

More From Author