GRADONAČELNIK BAKIĆ – SANIRAMO, SE SVE DIVLJE DEPONIJE

Ukupno ćemo ove godine sanirati šest lokacija na teritoriji grada, a ti radovi koštaju preko 4 miliona dinara. Ministarstvo nas je podržalo po konkursu sa 2 miliona i 200 hiljada, dok je Grad izdvojio nešto preko milion i 800 hiljada dinara.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas radove na uklanjanju divlje deponije u Donjem Tavankutu, nakon čega se obratio medijima, a njegovo izlaganje prenosimo u celosti:
“U septembru prošle godine bili smo u Gornjem Tavankutu, gde smo, uz pomoć Ministarstva zaštite životne sredine, sanirali divlju deponiju, koja je bila jedna od najvećih u gradu.
Danas smo ovde u Donjem Tavankutu, gda nastavljamo važan posao borbe protiv nelegalnog i nesanitarnog odlaganja otpada. Ponovo nam je partner nadležno Ministarstvo i moram ovom prilikom još jednom da se zahvalim ministarki Ireni Vujović na velikoj podršci koju Subotica dobija za projekte sanacije ovakvih javnih prostora.
Od svih divljih deponija koje ćemo ukloniti tokom godine, ova, u tavankutskoj Malinovoj ulici, je najveća. Odavde će biti odnešeno 672 metara kubnih otpada ili preko 408 tona! Za to će biti utrošeno preko 2 miliona i 380 hiljada dinara.


Ukupno ćemo ove godine sanirati šest lokacija na teritoriji grada, a ti radovi koštaju preko 4 miliona dinara. Ministarstvo nas je podržalo po konkursu sa 2 miliona i 200 hiljada, dok je Grad izdvojio nešto preko milion i 800 hiljada dinara.
Radićemo dakle još na putu Novi Žednik – Čantavir, a na užem području grada: kod logističkog centra; u Lošinjskoj ulici; kod Pačirske pruge i u Mesnoj zajednici Ker.
U proteklih pet godina, za čišćenje divljih deponija, utrošeno je oko 18,5 miliona dinara i svake godine se sanira tri do pet lokacija.
Naši napori daju rezultate, jer smo 2009. imali 53 divlje deponije, prošle godine ih je bilo 20, a ove godine imamo 16 javnih površina gde se nezakonito odlaže otpad.
Ali javnost treba da čuje koliko nas sve to košta. Ogroman novac se izdvaja za problem koji neodgovorni ljudi sami prave svom gradu.
Uvek ću apelovati na one Subotičane koji stvaraju ove deponije da prestanu to da čine.
Podsećam da je JKP „Čistoća i zelenilo“ omogućilo odlaganje do 500 kilograma otpada na Gradskoj deponiji, potpuno besplatno!
Molim građane da koriste tu mogućnost i sve što nije biološki i opasan otpad odnesu uredno tamo gde je predviđeno, da bismo zajedno iskorenili divlje deponije jednom za svagda u Subotici.”

You May Also Like

More From Author