VUKU KAMIONE – FIZIČKA I MENTALNA SPREMNOST DO GRANICA IZDRŽLJIVOSTI

POBEDNICI TAKMIČENJA STRONGMEN TOPOLA 2022 SU 1.Keckes Roni(Srb) 2.Galeg Norbert(Hu) 3.Varnai Richard(Hu) 4.Renato Repic(Srb) 5.Milan Vukelic(Srb)

POBEDNICI OVOGODIŠNJEG TAKMIČENJA U SNAZI IZDRŽLJIVOSTI

“STRONGMEN” takmičenje, i ove godine u Bačkoj Topoli, pokazalo se , nije samo puka demonstracija sile i snage. Takmičari tu predstavljaju, svoju izdržljivostveštinutaktikuobuku i strategiju, izdržljivostveštinutaktikuobuku i strategiju. Na svakom novom događaju takmičar se gura do njegovih krajnjih granica, pa se na taj način pored fizičke, testira i njihova mentalna snaga

Istakla bih rezultate Keckes Ronia koji je ove godine na svakom medjunarodnom takmicenju bio u top tri kao i Varnai Richarda takmicara iz Madjarske koji je visestruki prvak Madjarske i ovde je odvukao kamion od 7,5 tone na 20m za neverovatnih 17 sekundi. Ovo je 17 takmičenje po redu ali šesnaesto koje je medjunarodnog karaktera.”- kaže Anastasija Kohanec , iz organizacije STRONG MEN

7,5 tona -20 metara – 17 sekundi

Kohanec dodaje da je za izuzetan doprinos i razvoj, strongman sporta, klub sportova snage “Topola”dodelio plaketu Adamu Darazsu višestrukom prvaku Evrope u strongmanu i prvom čoveku koji je podigao kuglu od 500 funti, kao i Holo Danijela, koji je umnogome pomogao u organizaciji ovog takmicenja. Ističe sponzore ovog takmicenja – lokalnu samoupravu Bačka Topola,mesnu zajednicu Bačka Topola, Sat-Trakt,Alarm Systems,Pansport,Restoran Gurman i dobrovoljno Vatrogasno Drustvo Hadzsy dr Janos.

Takmičari su se nadmetali unekoliko atraktivnih, ali fizički izuzetno zahtevnih disciplina. Takmicari su odmerili snagu u 5 disciplina: Vucenje vatrogasnog kamiona od 7,5 tona na 20 m Drzanje Torovog malja od 20 kg na max vreme, podizanje bureta od 131 kg na rame na max broj ponavljanja, nošenje super joka od 310kg na 20 m za max vreme Podizanje kugle od 155kg ili 171 kg na ponavljanje.

Test izdržljivosti

You May Also Like

More From Author