U BAČKOJ TOPOLI POTPISANI UGOVORI O SUBVENCIONISANJU TROŠKOVA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Na ukupno 74 ugovora potpise su stavili predsednik opštine , korisnici i izvođači radova. Opština Bačka Topola ove godine izdvojila je 6 miliona dinara. Ministarstva rudarstva i energetike, dodelilo je još 6 miliona dinara tako da je ukupan iznos podrške 12 miliona dinara.

Predsednika Adrijan Satmari potpisuje ugovore sa gradjanima

Predstavnici lokalne samouprave potpisali su u Bačkoj Topoli ugovore o subvencionisanju troškova za potrebe realizovanja Programa energetske efikasnosti Ministarstva rudarstva i energetike, sa građanima i firme koje će biti zadužene za izvođenje radova. Na ukupno 74 ugovora potpise su stavili predsednik opštine , korisnici i izvođači radova. Opština Bačka Topola ove godine izdvojila je 6 miliona dinara. Ministarstva rudarstva i energetike, ministarstvo dodelilo je još 6 miliona dinara tako da je ukupan iznos podrške 12 miliona dinara.

Skupu je prisustvovao veći broj građana, što i ne čudi, jer je odobreno sedamdeset četri ugovora pristiglih na konkurs raspisan u avgustu. Pre samog potpisivanja pojedinačnih ugovora, prisutnima se obratio predsednik Opštine Bačka Topola Adrijan satmari, čestitajući im ne samo što su dobili sredstva, već i što rade na podizanju energetske efikasnosti svojih kuća, a time doprinose uštedama na nivou cele Srbije.

. Raduje me što je tako veliki broj zahteva odobren, i što ćemo potpisivanjem ugovora pomoći da jednak broj domova u našoj opštini podigne nivo energetske efikasnosti.  To mi govori da idemo u dobrom pravcu, da zajednički i kontinuirano radimo na ovom problemu i da samim tim ukupno doprinosimo smanjenju utroška električne i toplotne energije na nivou države. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su učestvovali na konkursu, i onima koji zbog broja ostvarenih bodova nisu prošli, jer pokazuju spremnost i želju da menjaju stvari na bolje. Sa ovim konkursima ćemo nastaviti i u buduće, uz podršku ministarstva i države, nadam se da ćemo na takav način doći na nivo da se sredstva odobravaju svim ljudima koji su zainteresovani, što je cilj i poenta svega ovog što radimo. “, poručio je okupljenima Satmari

. Izvođači , kojih je ukupno 8, poslove po danas zaključenim ugovorima, treba da završe u roku od 60 dana, odnosno do kraja decembra.

You May Also Like

More From Author