ALEKSANDRA I UNA OSVETLALE OBRAZ NA KNIŽEVNOJ OLIMPIJADI

Aleksandra Živanović, osvojila je prvo mesto i direktan plasman na Republičko takmičenje. Dok je Una Egri, obezbedila treće mesto, gde je moguće da će plasman za Republično takmičenje biti usvojen. Republičko takmičenje Književne olimpijade će se održati u Sremskim Karlovcima 30. aprila.

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije je u želji da unapredi znanja i postignuća svih učesnika u nastavi srpskog jezika i književnosti na osnovnoškolskom i srednjoškolskom nivou obrazovanja, od 2012. godine pored tradicionalnog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture organizovalo je i takmičenje “Književna olimpijada”, i to na opštinskom, okružnom (gradskom) i republičkom nivou.

Na okružnom takmičenju “Književna olimpijada” održanom u Subotici, učenice, Gimnazije i ekonomske škole “Dositej Obradović” ostvarile su izuzetne uspehe. Aleksandra Živanović, osvojila je prvo mesto i direktan plasman na Republičko takmičenje. Dok je Una Egri, obezbedila treće mesto, gde je moguće da će plasman za Republično takmičenje biti usvojen. Republičko takmičenje Književne olimpijade će se održati u Sremskim Karlovcima 30. aprila.

You May Also Like

More From Author