POKLON BAJŠANIMA ZA DAN ŠKOLE

Danas u Bajši, na otvaranju postrojenja za grejanje, bila je pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Livia Korponai, predstavnici izvođača radova na gasifikaciji postrojenja, predsednik opštine Adrijan Satmari, član opštinskog veća za obrazovanje Milan Janus, član Nacionalnog saveta Mađara Žolt Namestovski i predstavnici Mesne zajednice Bajša.

Posle 2 meseca velikog truda, rada i zalaganja , opština Bačka Topola u saradnji sa rukovodstvom Osnovne Škole Braatstvo -Jedinstvo i Pokrajinskim Izvršnim Većem, uspela je da završi projekat gasifikacije u osnovnoj školi.

Uvidevši višedecenijski problem oko grejanja, , opština BačkaTopola je pokrenula iznalaženje rešenja , i kao konačno rešenje, odlučila da gasifikuje bajšansku osnovnu školu”. Krenulo se u realizaciju ovog projekta i posle 60 dana , je završen projekat gasifikacije.

Predsednik opštine Adrijan Satmari, izrazio je veliku zahvalnost, razumevanju pokrajinskog nivoa vlasti kao i direktorici osnovne škole, koji su u njegovu saradnji izneli kompletan teret realizacije ovog projekta.

 “Nećemo stati na ovome. Intenzivno radimo na projektu gasifikacije još nekih škola kao i svih osnovnih škola na teritoriji naše opštine Ucenici osnovne škole Bratstvo- Jedinstvo sada će imati tople učionice i adekvatne uslove za školovanje. Zahvaljujući konkursnim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i sa 2.300.000 dinara budžetskih sredstava opštine Bačka Topola, obrazovna ustanova u Bajši, danas je na Dan škole na upotrebu dobila rekonstruisanu kotlarnicu. S obzirom da ide gasifikacija na području cele opštine, naš sledeći korak biće zamena postrojenja u OŠ Moša Pijade u Pačiru, takođe sa mazuta na gas –”- rekao je Satmari

” Ovo je samo još jedan od napora opštinske vlasti da podigne uslove u obrazovanju na viši nivo. Do sada smo imali izuzetnu saradnju sa višim nivoima vlasti i zahvaljujući njihovim dodatnim sredstvima uspevamo da efikasno završimo projekte”- kaže Milan Janus

You May Also Like

More From Author