BAJKERI ZAPOSELI BAČKOTOLSKO JEZERO

Estimated read time 3 min read

Moto-skupovi okupljaju ljude svih uzrasta, iz čitavog sveta, kroz zajedničku ljubav prema benzinskim isparenjima i slobodi motocikala. Vožnja, druženje sa starim prijateljima i upoznavanje novih, divljenje najsavremenijim, starinskim i neobičnim motociklima, večernje zabave uz muziku uživo – samo su neki od razloga da sednete na svoj motor i posetite bačkotopolsku konvenciju motorista iz celog regiona. Moto susret na obali jezera,traje tri dana, sa koncertima, bajkerskim igrama, defileom bajkera u organizaciji Moto kluba “Sinovi severa”.

Druženje i ljubav prema motorima

 Sezona regionalnih moto-konvencija kod nas startuje krajem aprila otvaranjem vožnje u nekoliko gradova i centralnom manifestacijom koja kreće iz jednog grada (u 2022. domaćin je bio grad Smederevo), a u organizaciji zvanične Moto asocijacije Srbije. Na samom početku sezone , domaćini u Bačkoj Topoli, bili su članovi Moto kluba “Sinovi severa”. Sa konceptom „povratka u budućnost“, festival podstiče učesnike da na konvenciju dođu isključivo svojim motociklom i da spavaju u šatorima. Ovo stvara jedinstvenu atmosferu, iako je vreme išlo na ruku motoristima samo najžešće i avanturistički raspoložene vozače, mogli smo videti u još hladnoj vodi jezera, na domak Bačke Topole.

Pored mirisa benzina, dobrog roštilja i paprikaša, paljenja guma i „turiranja“ skup je obeležen pozitivnom energijom, druženjem, pivom i odličnim rok svirkama.Organizator događaja Moto klub “Sinovi severa” ovaj događaj realizuje sa  ciljem promocije moto sporta i moto turizma u Bačkoj Topoli kao i unapređenja sadržaja i ponude za bajkere koji svake godine u sve većem broju posjećuju ovaj događaj. Bačka Topola je zahvaljujući Moto Festu postala prepoznata kao destinacija interesantna za bajkere, koji su osim za vrijeme trajanja događaja sve češći posjetioci našeg grada i okoline.U namjeri i želji da Bačka Topola bude ucrtana kao obavezna destinacija na moto rutama bajkera širom regiona, MK “Sinovi svera” nastavlja sa svojim programskim i promotivnim aktivnostima kroz “Moto skup bačkotopolčana – objašnjavaju ljudi iz organizacije

Proteklog vikenda Bačka Topolatvrdila da je epicentar programa i dešavanja za ljubitelje motora i moto sporta iz zemlje, regije i inostranstva. Završen je moto skup koji je zahvaljujući dobrim vremenskim prilikama, okupio veliki broj bajkera, ljubitelja dvotočkaša, te brojnih posjetilaca i tokom tri dana Bačku Topolu učinio epicentrom zbivanja na regionalnoj moto mapi.

Tokom dana bajkerski duh prešao je i na ulice grada, gdje smo uživali ulepotama dvotočkaša, a potom je „reka“ bajkera krenula niz grad. U veličanstvenom  moto defileu uživali su i bajkeri, ali i brojni građani koji su izašli da pozdrave učesnike. Finiš večeri i samog Moto skupa, 2023 proktekao je u sjajnom raspoloženju za koje su se pobrinuli valjani muzičari, koje je publika dočekala sa najjačim ovacijama. 

Muzika koja je oduševila bačkotopolčane

Organizatori MK Sinovi severa još jednom su opravdali očekivanja brojnih posjetilaca, pokazali se kao dobri domaćini i iz Bačke Topole, poslali najljepše fotografije širom svijeta, uz obećanje da ćemo naredne godine bili još bolji i veći. 

You May Also Like

More From Author