UJEDINJENI, NARODNI POKRET I SNS TRASIRAJU BUDUĆNOST SRBIJE

Reči novog predsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića , da će se ta partija uključiti u Narodni pokret i da predsednika Aleksandara Vučića vidi kao lidera tog pokreta, podržavamo i nastojaćemo dati puni dorinos. Svima je jasno da neće biti diskinuiteta u vođenju partije u odnosu na Vučića.- rekao je predsednik Opštinskog odbora SNS-a Bačke Topole Saša Srdić.

Predsednik Skupštine opšine Saša Srdić

Mi smo nedavno imali promenu, predaju štafete, koju će za nekoliko godina neko drugi da preuzme. Tako se radi u demokratskim strankama, nastavljamo dalje zajedno, a kakav je raspored u timu, to je pitanje za nas. Tim ne menja ni grb, ni boju dresa. Nastavljamo dalje na trasi dosadašnjeg uspešnog rada na razvoju zemlje, jačanju odbranbenih kapaciteta. Na svakom od nas, je zadatak, da u svakoj opštini gde smo na vlasti, pa i nas u Bačkoj Topoli da učinimo sredinu u kojoj radimo , uspešnom i dobrim mestom za život. Gledaćemo da stranka nastavi da radi u istom ritmu, sa istom politikom, ova kadrovska rešenja su deo stranačke politike kontinutiteta. Sada da li će neko od nas biti sposoban da da svoju energiju, da neko doda lični pečat, to će vreme pokazati. Čuvaćemo, svak u svojoj sredini, SNS kao najjaču stranku u Srbiji i motor razvoja Srbije“, – rekao je predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić.  

Poljoprivreda i turizam su delatnosti koje lokalna samouprava Bačke Topole, prepoznaje kao najveću razvojnu šansu, a zaštitu životne sredine kao prioritet za unapređenje kvaliteta života. To su pokazali novi strateški planovi razvoja , opštine, kojima su definisane mere i sredstva za realizaciju postavljenih ciljeva. Kao razvojne šanse identifikovali su i mere podrške preduzetništvu, izgradnju infrastrukture, ali i razvoj e-uprave, unapređenje kvaliteta obrazovanja, socijalnih i zdravstvenih usluga. Poseban prioritet je izgradnja železničkog koridora Beograd – Budimpešta.

Saša Srdić

” Jedan od najvećih i najznačajnijih međunarodnih saobraćajnih projekata u našoj zemlji je brza pruga Beograd–Budimpešta na kojoj Bačka Topola zauzima svoje posebno mesto. U toku su radovi na deonici od Novog Sada do Subotice koji treba da budu završeni do kraja 2024. godine. Bačkotopolčani očekuju da će izgradnja pruge, otvoriti nove perspektive u razvoju grada kako interno u zemlji tako i medjunarodno jer će biti direktno povezana sa srcem Evrope. Radovi na 108 kilometara dvokolosečne pruge od Novog Sada do granice sa Mađarskom, pre mesec dana stigli su i do Bačke Topola pa i do Subotice. Zbog rekonstrukcije železničkog puta, zatvorena je direktna saobraćajna žila kucavica, prema Bečeju. Apelujemo na građane da imaju strpljenja dok teku radovi, jer će za dve godine, brzom prugom, stizati do Beograda za sat i 12 minuta. Lokalna samouprava pruža punu logističku podršku kineskom konzorcijumu, izvođaču radova, jer ovaj projekat smatra istorijskom šansom za Bačku Topolu. Postaćemo mnogo privlačniji za doomaće i strane investicije”. – rekao je Srdić

Opština Bačka Topola ulaže značajna finansijska sredstva za infrastrukturno opremanje industrijske zone, radi stvaranja povoljnijeg ambijenta za domaće i strane investicije.U industrijskoj zoni u opštini Bačka Topola trenutno ima oko 350 zaposlenih, a u narednom periodu jedan od prioriteta opštine biće unapređenje uslova za investitore i zapošljavanje novih kadrova. Do sada je u infrastrukturno opremanje uloženo preko 200 miliona dinara.. Iako je formirana 2006. godine, do 2016. nije bilo investitora, zbog nepostojanja adekvatne infrastrukture. Ali sada, više nije tako.  Uz vodu, struju, gas i pristupne saobraćajnice, reč je o infrastrukturno potpuno opremljenoj zoni.U poslednje dve godine sve se promenilo i, uz izgradnju potrebne infrastrukture, sada se gradi ili je već završeno šest novih fabrika. Industrija zona za sada posluje uspešno, pregovara sa novim investitorima.

“U pertiodu od narednih sedam godina, plan je realizacija tri prioritetna cilja – društveni razvoj – kvalitet života, urbani razvoj – komunalna infrastruktura i zaštita životne sredine i lokalno ekonomski razvoj. Dokument je u skladu sa srodnim pravilima EU, što daje mogućnost apliciranja prema donatorima. Ispoštovali smo i želje gradjana koji su iskazali su interesovanje za rešavanje različitih problema upravo kroz Plan razvoja opštine, pa smo bili u prilici da čujemo, da na Trgu Svetog Ilije u Bačkoj Topoli treba da se reši kanalizaciona mreža, signalizacija na putu prema Bečeju i buka koju stvaraju sakupljači sekundarnih sirovina. Ukazano je i na problem nedostatka zelenih površina, dečijih igrališta…Svi navedeni problemi rešavaće se postepeno. Rečeno je takođe, ukoliko Ministarstvo finansija pozitivno odgovori na zahtev opštine Bačka Topola za dodatnim sredstvima, vrlo brzo može se očekivati i formiranje komunalne policije. Vizija Plana razvoja opštine Bačka Topola glasi – Opština Bačka Topola je u 2030. godini multikulturalna, industrijski razvijena, komunalno opremljena, ekološki osvešćena, čista i zdrava sredina sa digitalizovanim i efikasnim javnim službama, razvijenim kulturnim, sportskim i turističkim sadržajima. Odličan sistem obrazovanja prati potrebe privrede, zatim sredina koju na transparentan način vode stručni ljudi, socijalno osetljiva, prijatna i bezbedna za život svih generacija.- naveo je Srdić.

You May Also Like

More From Author