DEJAN ŠEGRT -PRVA LIGA NOSI VELIKU ODGOVORNOST

Ženski košarkaški klub Topolčanka iz Bačke Topole nakon fantastičneih partija u Drugoj ligi Srbije,od jeseni u najvišem rangu košarkašica Srbije. U toku temeljne pripreme za uspešan start takmičarske sezone.

U novu sezonu Topolčanka ulazi sa velikim ambicijama. Posle promena u igračkom kadru ova ekipa važi za jednog od ozbiljnih takmičara u najvišem rangu takmičenja ženske košarke u državi.

“ Ovo nam je treća radna nedjelja, za vikend nas očekuje i prva pripremna utakmica. Ono što nam je prioritet sada je sticaje kondicije i uigravanje na tome trenutno najviše radimo, nadam se da ćemo do početka prvenstva, tačnije do prve nedelje oktobra biti 100 posto spremni. Prijatno sam iznenađen atmosferom među igračicama, nove igračice su se lepo uklopile, devojke su svesne uloga, da Prva liga sa sobom nosi veliku odgovornost, zato se nadam najboljem. Dugujemo veliku zahvalnost navijačima, bačkotopolska publika je sigurno najbolja publika, koja razume košarku, koja nam je bila vetar u leđa u kriznim momentima, voleo bih da se to nastavi i ove sezone, mada igramo u Feketiću. U subotu, 2. septembra igramo prvu pripremnu utakmica sa ekipom Ras iz Beograda.Potom će uslediti pripemni dueli sa prvoligaškim ekipama, 9.septembra će se sastati sa Vrbasom, a 12. sa aktuelnim osvajačem duple krune Crvenom Zvezdom, dok će se 16.septembra u Beogradu sastati Art Basketom.  Pozivam navijače da nas u novoj sezoni bodre kao i prethodnih godina.Novi dom bačkotopolskih košarkašica je sala u Feketiću gde će igrati pripremne i prvenstvene utakmice jer sala u našem gradu ne zadovoljava stroge kriterijume koje je propisao KSS za odigravanje prvenstvenih utakmica ”- veli trener Dejan Šegrt.

„Što se tiče predstojeće sezone ja se nadam vrhu, normalno. Kada sam došla u klub prvo sam Dejanu rekla da ćemo ući u Prvu ligu. Tako je i bilo, tako da ni ove godine ne očekujem ništa manje od vrha. Imamo malo problema sa povredama, a koliko ćemo biti spremni to ćemo videti. Mi ćemo dati sve od sebe na terenu, borile smo se prošle sezone, borićemo se i ove. Doveli smo dobra pojačanja, imamo dobru ekipu, mislim da ćemo se međusobno dopunjavati. Ni u jednu utakmicu nismo ušli da izgubimo, a ništa nam drugačija nije ni Prva liga.“, rekla je Slađana Radulović kapiten bačkotopolskih košarkašica.

You May Also Like

More From Author