LAZETIĆ DONEO POKLON FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE U PAČIR

Direktor mlađih kategorija FSS, Nikola Lazetić, danas je ispred te organizacije posetio FK iz Pačira i poklonio im opremu u ime Fudbalskog saveza Srbije.

.„FK PAČIR živi zahvaljujući lokalnoj samoupravi, mi smo prepoznali koliko se oni trude, takođe ima jako dobrih ljudi unutar kluba, tako da je meni zadovoljstvo što mogu ispred FSS da donesem ovu opremu, to je mali znak pažnje, nije ne znam kako bitna donacija, ali je suština da mislimo na njih, i gledaćemo uvek da neko dođe i obiđe ovu decu, ukaže im na značaju, i zato je jako bitno da postoje ovakvi klubovi“, rekao je Lazetić.

Član opštinskog veča, zadušen za sport , Milan Obradović zahvalio se FSS-u na donaciji, i istakao da je pačirski fudbal oživljen posle nekoliko godina, omladinom iz mesta , da je funkcionisanje i rad pomognuto opštinskim sredstvima te da se očekuje dalja nadgradnja.

“Podrška i pažnja koju Fudbalski savez Srbije pruža malim fudbalskim klubovima izuzetno je značajna za razvoj ove sportske discipline u našoj opštini. Opština Bačka Topola, ima za cilj da afirmaciju sporta i zdravog života podigne na viši nivo. Kroz projektna finansiranja naša lokalna samouprava pruža podršku svim klubovima različitih sportskih disciplina kojih ima pedesetak u opštini , a gde veliki deo čine fudbalski klubovi. Čast je što je naš klub bio domaćini delegaciji Fudbalskog saveza Srbije, što verujem da će im biti velika motivacija da još više treniraju i postižu još bolje rezultate“ – veli Obradović

Današnja poseta Nikole Lazetića je od izuzetnog značaja za klub, ali i od izuzetnog značaja za sve fudbalske klubove koje gospodin Lazetić nesebično obilazi i sagledava činjenično stanje na terenu kakvo je na teritoriji čitave Republike Srbije. Velika je čast ugostiti ovako veliko ime srpskog fudbala, a posebno sam zahvalan na donaciji koje je od velikog značaja za naše fudbalske klubove ovde na teritorijiopštine Bačka Topola. U ime naše komune se zahvaljujem Lazetiću i Fudbalskom savezu Srbije. Mi u Bačkoj Topoli imamo specifičnost da u svom sastavu pored grada imamo više naseljenih mesta i sreću da svako od tih naseljenih mesta ima svoj fudbalski klub uz najveći fudbalska kluba, pre svega superligaša TSC u gradu. Svako naseljeno mesto na našoj teritoriji ima fudbalski klub i to su klubovi sa dugom tradicijom. Velika je stvar imati ovakve klubove u opštini, jer ovi klubovi imaju višestruki značaj, pre svega zato što veliki broj mališana u naseljenim mestima imaju gde da dođu da se odvoje od televizora, kompjutera i mobilnih telefona i bave se sportom. Sport je veoma važan u svakom smislu, za fizički ali i za mentalni razvoj naše dece i ovakvi klubovi služe pre svega za to. Ovo su klubovi koji se takmiče u amaterskim rangovima, ali neki od njih imaju ambicije da idu i ka profesionalizmu. Na ovom nivou u našim naseljenim mestima bismo trebali da se bavimo sportom na ovakav način, a svaki talentovani mališan iz našeg grada, ima prostor i šire.- rekao je predsednik Skupštine opštine Saša Srdić.

You May Also Like

More From Author