MEMORIJAL PAL SKENDEROVIĆ OKUPIO TRKAČKU ELITU

Tačno u podne veliki broj takmičara iz celog regiona danas je demonstrirao trkačke discipline u centru Bačke Topole.Srpska atletičarka Adriana Vilagoš, koja je osvojila je zlatnu medalju u finalu discipline bacanja koplja na Evropskom prvenstvu za starije juniore i juniorke (U20), koje se održava u Jerusalimu, otvorila je ovu manifestaciju.

Eva Skenderović sa grupom entuzijasta nastoji i uspeva da održi trku koja je istovremeno i sećanje na njenog oca Paala , koji je legenda trčanja u bačkoj Topoli, godinama ulaže u sport koji promovišu zdrav život, pa je tako došlo i do saradnje sa bačkotopolskim polumaratonom.

Trčanje spada pod sport koji potpada pod zdrav život. Ako želite da budete zdravi morate da se krećete i da trčite, i samim tim je iz toga proizašla ova saradnja izmeđunas koji volimo i podržavamo trčanje. Mi smo danas produžili život ove manifestacije i tako ćemo istrajavati . Ovom trkom se sever Bačke svrstao u red velikih sredina, koji već imaju dugu tradiciju održavanja uličnih trka. .-poručila je Eva Skenderović.

Start i cilj trke u Bačkoj Topoli bio je ispred IDEE ,gde će takođe bilo organizovano zajedničko zagrevanje i razgibavanje, ali i bogat kulturni sadržaj kako za sve učesnike trke, tako i za publiku.

Adriana Vilagoš je danas uveličala memorijal Pal Skenderović. Podsetimoona je u Mihnenu na atletskom seniorskom Prvenstvu Evrope nepunih pet godina posle bacila koplje 62,01 metar, i to u šestoj poslednjoj seriji, prebacila aktuelnu svetsku rekorderku Barboru Špotakovu (41) koja ima dva put plus više godina od nje, i postala najmlađa osvajačica medalja u toj disciplini u istoriji EP.

U Parizu na Olimpijadi 2024. za koju kaže da joj je trenutno veliki i glavni cilj, Adrijana će imati 20 godina. Sa 18 godina uspela je da prebaci daljinu od 63 metra, u Tokiju je za zlato bilo potrebno 66 metara. Nema dileme da je taj cilj za nju dostižan.

 “Smatram da će slika današnje manifestacijena na najbolji način prezentovati Bačku Topolu u Srbiji u želji da gradimo trkačku priču. . Sigurna sam da će bačkotopolski memorijal nastaviti da se razvija, a mi već od sutra počnjemo pripreme za naredno izdanje. Koristim ovu priliku da se zahvalim celom timu bačkotopolskog maratona i svima koji nam pomažu u organizaciji, ali i medijima koji su nas u velikoj meri podržali ove godine -kaže Skenderovićeva

You May Also Like

More From Author