VESIĆ U BAČKOM SOKLCU –

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas rekonstruisanu deonicu lokalnog puta Bačka Topola- Bački Sokolac- Stara Moravica i poručio žiteljima da su njihova mesta, uz obnovu lokalnog puta i izgradnju brze saobraćajnice, posle decenija čekanja doživeli veliki napredak. To je važan put za žitelje tri mesta, jer će im značajno olakšati život. Naveo je da se u tom kraju Vojvodine planira obnova kompletne mreže lokalnih puteva, kako bi zaista svi koji tamo žive imali dobru vezu sa brzim saobraćajnicama i auto-putem i samim tim veći životni komfor.

Vesić jedodao, da je politika predsednika Aleksandra Vučića upravo politika ravnomernog razvoja Srbije. “Zato razvijamo svaki deo Srbije. Gradimo puteve, i to ne samo auto-puteve i brze saobraćajnice, već sve više pažnje usmeravamo na magistralne i regionalne, lokalne puteve. Ovo je dokaz šta znači kada se vodi računa o svkom delu Srbije i, ovde, u razgovoru sa ljudima, vidi se koliko sve to znači za sve njih”.

Za našu opštinu je od velikog značaja, što je završena, kompletna obnova puta koji povezuje Bačku Topolu sa Starom Moravicom, jer je reč o veoma prometnoj deonici, a kao što je poznato, stanje ove deonice je odavno bilo zrelo za presvlačenje asfaltom. Pre dve godine, 2021. godine, deo koji povezuje Staru Moravicu sa Bačkim Sokolcem, koji je već bio u kritičnom stanju, dobio je novi sloj asfalta i bio je u nešto boljem stanju. Tada je obećano da će se radovi nastaviti u najkraćem mogućem roku. Renoviranje puta je postalo neodložno ne samo zbog građana koji ovde žive, već i zbog toga što ta deonica povezuje Bačku Topolu sa graničnim prelazom Bajmok-Bačalmaš . To je nastavak kontinuiteta radova na urednjeu boljeg života u selima u opštini Bačka Topola. Stalo nam je da svaka sredina seoska sredina postane urbana , da poseduje valjanu infrastrukturu i da imaju razlog da ostanu na selu. Lane smo završili put značajan za stanovnike Tomislavaca, radilo se u Njegoševu. Ne treba smetnuti sa uma koliko je uradjeno u Bačkoj Topoli od poveznih ulica, parking prostora, osvetljenja. Nastavljamo i dalje u skladu sa mogućnostima našeg opštinskog budžeta.”-rekao je predsednik Skupštine opštine Saša Srdić.

Goran Vesić je najavio danas da će sledeće godine početi da se naplaćuje putarina na državnim putevima prvog B reda (magistralnim putevima) za kamione teže od 7,5 tona.

“Vršićemo naplatu na frekventnim putevima samo za teške kamione i merićemo u asfaltu osovinsko opterećenje, kako bismo zaštitili lokalne puteve”, rekao je Vesić.

Vesić je, tokom obilaska na lokalnom putu, Bačka Topola -Bački Sokolac,    napomeno da je reč o kamionima koji često uništavaju lokalne puteve i dodao   da je samo ove godine za obnovu lokalnih puteva u zemlji izdvojeno čak 350 miliona evra, kao i da će ukupno ove godine širom Srbije biti ugrađeno 6,5 miliona tona asfalta, što je tri puta više nego 2013.

You May Also Like

More From Author